Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη στο Παγκράτι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παγκρατίου Παραμυθιάς στα πλαίσια των εθελοντικών δράσεων του, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και ενημερώνει πως κινητή μονάδα αιμοληψίας, θα βρίσκεται την Τετάρτη 8/1/2014 και ώρες 17:00-20:00,...

Τα ψυχολογικά οφέλη της αιμοδοσίας. Καθόλου αμελητέα δεν είναι η αίσθηση ότι έχουμε βοηθήσει, ότι έχουμε συμβάλλει με το «κόκκινο λιθαράκι» μας στην βελτίωση της υγείας κάποιου συνανθρώπου μας. Ο αλτρουισμός αυτής της πράξης μας κάνει να αισθανόμαστε ηθικά υπερήφανοι και να περιμένουμε πως και οι υπόλοιποι θα έκαναν το ίδιο σε περίπτωση δικής μας ανάγκης.

Ο συνεχής έλεγχος της υγείας μας. Όταν προχωρούμε τακτικά σε εθελοντική αιμοδοσία, το αίμα μας υπόκειται συνεχώς σε εργαστηριακό και κλινικό έλεγχο και έτσι μένουμε ενημερωμένοι για την αιματολογική μας υγεία. Τα αποθέματα που σώζουν. Η εθελοντική αιμοδοσία όχι μόνο γλιτώνει τους κοντινούς συγγενείς των ασθενών που έχουν ανάγκη από την αγωνία της εύρεσης της κατάλληλης ομάδας αίματος, αλλά δημιουργεί αποθέματα που είναι χρήσιμα για πολλούς λόγους. Αφενός υπάρχει περισσότερο αίμα για περιόδους που παρουσιάζεται μεγαλύτερη ανάγκη στα νοσοκομεία (για παράδειγμα τους καλοκαιρινούς μήνες) και αφετέρου τα ελληνικά ιδρύματα δεν αναγκάζονται να προχωρήσουν σε «εισαγωγή» αίματος από ξένες χώρες επειδή δεν επαρκεί το διαθέσιμο ελληνικό.

In this article

Join the Conversation