Η κυρία Ρεπούση, δεν είναι η πρώτη φορά, που προκαλεί με παρόμοιες δηλώσεις την ελληνική κοινή γνώμη. Φαίνεται πως φιλοδοξεί να εντάξει τον εαυτό της σε εκείνους, που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ελληνική και παγκόσμια ιστορία, με στόχο να την προσαρμόσουν στη νέα τάξη πραγμάτων.
Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν, οι ανιστόρητες απόψεις της κ. Ρεπούση σύμφωνα με τις οποίες ο βίαιος διωγμός των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία ήταν απλά… ένας «συνωστισμός» ή ακόμη πως ο άγριος σφαγιασμός των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία! Συνεχίζοντας, στο ίδιο μοτίβο, η κυρία Ρεπούση, έκανε ένα ακόμη βήμα, με τον ισχυρισμό της που εντάσσει στην κατηγορία των «εθνικών μύθων» και το χορό του θανάτου που έσυραν οι Σουλιώτισσες- όταν μετά τη Συνθηκολόγηση των Σουλιωτών με τον Αλή Πασά το 1803- όταν προτίμησαν να γκρεμοτσακιστούν στα βράχια του Ζαλόγγου παρά να πέσουν στα χέρια των Τούρκων.
Μετά από όλα αυτά, δεν αποκλείεται, αύριο η κυρία Ρεπούση και οι ομοϊδεάτες της- που φαίνεται πως υιοθετούν και τη θεωρία των «δύο άκρων»- να χαρακτηρίσουν «ακραίους» τους Σουλιώτες και άλλοι αγωνιστές της μεγάλης εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του 1821 από τους Τούρκους ή ακόμη και όσοι αντιστάθηκαν σθεναρά στο γερμανοϊταλικό φασισμό!
Αλήθεια, που το πάει η κυρία Ρεπούση; Και σε τι διαφέρουν από εκείνους που στην προσπάθειά τους να ξαναγράφουν την ιστορία, έφτασαν μέχρι του σημείου να εξισώσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό; Στα πλαίσια αυτά, δεν εντάσσεται και η απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταργήσουν την παγκόσμια μέρα αντιφασιστικής νίκης, που τη μετονόμασαν σε Μέρα της Ευρώπης; Ο καθένας, ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας κρίνει την κυρία Ρεπούση- που είναι και βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς- τόσο με τα όσα λέει όσο και με τα όσα πράττει.
Λάμπρος ΤΟΚΑΣ
Πρόεδρος της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ»
Μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
Join the Conversation