Αυτό έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία καθώς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι το πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο της χώρας ενώ ο ΟΛΗΓ διαθέτει ένα τεράστιο αποθεματικό –ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια- και φυσικά υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων. Τα στοιχεία αυτά ουσιαστικά αγνοούνται στο νέο σχεδιασμό που έχει εκπονήσει το Υπουργείο και όπως επισημαίνεται από πολλές πλευρές στη Θεσπρωτία ο σχεδιασμός είναι το αποτέλεσμα έντονων πολιτικών πιέσεων που έχουν ασκηθεί από τους Πατρινούς!
Σχετικά με το ΤΕΙ τώρα, ήδη ο Πρόεδρος του χαρακτήρισε θετικό το σχέδιο Αθηνά υποστηρίζοντας ότι ενισχύει το ΤΕΙ Ηπείρου. «Το ΤΕΙ Ηπείρου βγαίνει αρκετά ενισχυμένο και τα όποια προβλήματα εντοπιστούν στα πλαίσια της διαβούλευσης ελπίζουμε ότι θα λυθούν», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ευριπίδης Γλαβάς. Αυτά τουλάχιστον είπε στην Άρτα, η οποία είναι σαφώς πιο ευνοημένη από τις υπόλοιπες πόλεις της Ηπείρου. Είναι άγνωστο όμως αν θα επαναλάβει τα ίδια και στην Ηγουμενίτσα η οποία χάνει το τμήμα της ιχθυοκαλλιέργειας, το πιο συνυφασμένο με την τοπική οικονομία, το οποίο θα… μετακομίσει στο Μεσολόγγι.
Να σημειωθεί ακόμη ότι έντονος είναι ο προβληματισμός και για το τμήμα Ξένων Γλωσσών, το οποίο σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά, φαίνεται να αλλάζει τόσο επιστημονικό πεδίο όσο κι αντικείμενο σπουδών.
Απο epirus post
Σχόλιο: Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να δούμε την ίδια ευαισθησία και για το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και να μαζευτούν όλοι οι φορείς της Θεσπρωτίας να συζητήσουν πως θα αντιμετωπίσουν το εξίσου σοβαρό πρόβλημα για το νομό.
Join the Conversation