Ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 112ης επετείου της Απελευθέρωσης της Παραμυθιάς από τον τουρκικό ζυγό στις 23 Φεβρουαρίου 1913. Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο “ΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ ΤΙΜΑ”, αφιερωμένη στους ευεργέτες του Δήμου Σουλίου, την οποία συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και ο Δήμος Σουλίου.
Η αίθουσα “Καρκαμίσι” γέμισε ασφυκτικά με την παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης, φορέων, πολιτών, γονέων και μαθητών. Παρόντες ο αναπληρωτής του Μητροπολίτη Παραμυθιάς π. Βελισάριος Σάντας, ο Δήμαρχος Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης, οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Χειμώνας, Ανδρέας Καγκιούζης και Αντιγόνη Φίλη, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μπρέστας, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Μαρίνα Μπέση, οι Επόπτες Σχολικοί Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Αικατερίνη Νταμάνη, Μαρία Μπίμπα και Θωμάς Λώλης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Συλβάνα Κούρτη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Βασίλης Μητσιώνης, ο αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Κυριάκος Τσόδουλος, Διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολείων του Δήμου Σουλίου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεμιστοκλής Γκόγκας με ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της ευεργεσίας στην εκπαίδευση και στην εθνική ταυτότητα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση εικαστικών δημιουργιών, τραγουδιών και θεατρικού δρώμενου από τους μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης ευχαριστεί και συγχαίρει την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου καθώς και όλους όσοι άοκνα εργάστηκαν για την εκδήλωση – φόρο τιμής στους Ευεργέτες που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ιστορία και στην πρόοδο της περιοχής μας. Ο εορτασμός της επετείου ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 10:30 πμ με αρχιερετική δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δονάτου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του οπλαρχηγού Νικολάου Κουτούπη και εκδήλωση με θέμα “Η Απελευθέρωση της Παραμυθιάς” στην αίθουσα “Καρκαμίσι”.