Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Α.Ε. Καναλακίου και του IBC ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ με τα 6 από τα 7 παιχνίδια να διεξάγονται αύριο, Σάββατο, και 1 αγώνας την Κυριακή.
Η φορμαρισμένη Παραμυθιά (11-6) των 4 συνεχόμενων νικών επιστρέφει μετά από 2 εβδομάδες στην έδρα της στις 16:30 φιλοξενώντας τον Λέοντα Κέρκυρας (1-16). Οι παίκτες του Σπύρου Αλεξίου θέλουν να κάνουν ένα ακόμα βήμα για τα playoffs απέναντι στον Λεόντα του οποίου ο στόχος είναι η αποφυγή των 2 τελευταίων θέσεων που οδηγούν σε απευθείας υποβιβασμό.
Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της αγωνιστικής οι Vikos Φalcons U23 (10-6) υποδέχονται τον Φαίακα Κέρκυρας (8-8) στις 15:00 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων. Οι Γιαννιώτες θέλουν να κάνουν το 4Χ4 απέναντι στις κερκυραϊκές ομάδες τη φετινή σεζόν και να συνεχίσουν το κυνήγι της 4ης θέσης. Από την άλλη ο Φαίακας ηττήθηκε από τον ΑΓΣΙ το περασμένο Σάββατο και θέλει να διεκδικήσει το διπλό με στόχο την αποφυγή των playout.
Στις 17:00 στο ΔΑΚ Μεσολογγίου ο Λέων (7-8) φιλοξενεί τον Κρόνο Αγρινίου (9-8) σε ένα παιχνίδι που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι Μεσολογγίτες θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από τον Αίαντα Άρτας στην προσπάθεια που κάνουν να ξεφύγουν από τις θέσεις 9-12 που οδηγούν στα playout. Από ήττα προέρχεται και ο Κρόνος, από την Α.Ε. Καναλακίου, ψάχνοντας το διπλό που θα τον κρατήσει στο κόλπο της 4ης θέσης.
Στις 17:15 ο ΑΓΣ Ιωαννίνων (8-9) αντιμετωπίζει τον Αίαντα Άρτας (7-10) με τις δύο ομάδες να θέλουν πολύ τη νίκη. Οι Γιαννιώτες με ανεβασμένη ψυχολογία θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν το μεγάλο διπλό στην Κέρκυρα με απώτερο στόχο φυσικά το πλασάρισμα στις θέσεις 5-8. Οι Αρτινοί ηττήθηκαν μεσοβδόμαδα από το IBC σε εξ’ αναβολής παιχνίδι όμως είχαν κερδίσει το Σάββατο τον Λέοντα Μεσολογγίου και θέλουν μία εμφάνιση όπως αυτή του περασμένου Σαββάτου προκειμένου να φτάσουν στο διπλό.
Στις 18:00 στο ΔΑΚ Αγρινίου η Γ.Ε.Α. (15-2) υποδέχεται τους MetronGold Μολοσσούς (2-15) σε ένα ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Μιχάλη Σταμουλάκη είναι η πιο φορμαρισμένη του πρωταθλήματος μετρώντας 10 συνεχόμενες νίκες, την ίδια ώρα που οι Μολοσσοί έχουν ηττηθεί στους 10 τελευταίους αγώνες που έχουν δώσει.
Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στις 19:00 με την Α.Ε. Καναλακίου (16-1) να αντιμετωπίζει το IBC (14-3). Οι Καναλακιώτες θέλουν να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κανονική περίοδο με τους Γιαννιώτες από την άλλη να ψάχνουν ένα σπουδαίο διπλό που θα τους δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου την πρωτιά. Στο παιχνίδι του 1ου γύρου η ομάδα του Λευτέρη Κοσμά είχε επικρατήσει με 62-60 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων.
Την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα θα πέσει η αυλαία της 18ης αγωνιστικής με τον Πρωτέα (1-16) να φιλοξενεί την Αστράκα (8-9). Τη 2η νίκη του θα ψάξει ο Πρωτέας με το στόχο να είναι, όπως και του Λέοντα Κέρκυρας, να αποφύγει τις 2 τελευταίες θέσεις. Από την άλλη, η Αστράκα θέλει το διπλό που θα τη διατηρήσει στην ασφάλεια που παρέχουν οι θέσεις 5-9 ώστε να μείνει μακριά από σενάρια playout.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Vikos Φalcons U23-Φαίακας Κέρκυρας
Παραμυθιά-Λέων Κέρκυρας
Λέων Μεσολογγίου-Κρόνος Αγρινίου
ΑΓΣ Ιωαννίνων-Αίας Άρτας
Γ.Ε. Αγρινίου-MetronGold Μολοσσοί
Α.Ε. Καναλακίου-IBC
Πρωτέας Ηγουμενίτσας-Αστράκα B.C.
H βαθμολογία
1. Α.Ε. Καναλακίου 33 (16-1)
2. Γ.Ε. Αγρινίου 32 (15-2)
3. IBC 31 (14-3)
4. Παραμυθιά 28 (11-6)
5. Κρόνος Αγρινίου 26 (9-8)
6. Vikos Φalcons U23 26 (10-6)
7. Αστράκα B.C. 25 (8-9)
8. ΑΓΣ Ιωαννίνων 25 (8-9)
9. Αίας Άρτας 24 (7-10)
10. Φαίακας Κέρκυρας 24 (8-8)
11. Λέων Μεσολογγίου 22 (7-8)
12. MetronGold Μολοσσοί 19 (2-15)
13. Λέων Κέρκυρας 18 (1-16)
14. Πρωτέας Ηγουμενίτσας 17 (1-16)