Απο το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 23/10/2024 το εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, στα γραφεία του (Ζωσιμάδων 4β – Ηγουμενίτσα).

Οι διαδικασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με το Διοικητικό Απολογισμό – Εισήγηση που έγινε από τον πρόεδρο του απερχόμενου ΔΣ του ΕΚΘ Σωτήρη Γκίκα, συνεχίστηκαν με την παρουσίαση του Οικονομικού Απολογισμού από την ταμία του απερχόμενου ΔΣ του ΕΚΘ Κορμαλή Αναστασία. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους αντιπροσώπους των σωματείων της δύναμης του ΕΚΘ στο επίκεντρο των οποίων τέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους εξαιτίας των χαμηλών μισθών, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας συνδυαστικά με την ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση κρίσιμων τομέων που αφορούν την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και του λαού ( υγεία, παιδεία, νερό, μεταφορές κ.α ).

Ιδιαίτερος προβληματισμός εκφράστηκε και στην εισήγηση και στις τοποθετήσεις για τα μέτωπα πολέμου ( Μέση Ανατολή και Ουκρανία ) με την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας, να γεμίζει ανησυχία για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί για τη χώρα και το λαό.

Ταυτόχρονα αναδείχτηκε από τις τοποθετήσεις η αναγκαιότητα τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου να γίνουν πιο μαζικά και ακόμη πιο μαχητικά στη δράση τους, να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό – αντεργατικό μέτρο με κάθε τρόπο και μέσο, να συμβάλουν ώστε να σπάσει η λογική της ματαιότητας της οργάνωσης των εργαζομένων και των αγώνων τους, να δυναμώσει ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή ΣΣΕ, για λεφτά σε Υγεία και Παιδεία, για να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με εκλογή της εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες του ΕΚΘ οι οποίες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Νοέμβρη 2024 στα γραφεία του ΕΚΘ ( Ζωσιμάδων 4β) και ώρες 11.00 π.μ – 07.00 μ.μ.

Το Συνέδριο έκλεισε με την υπερψήφισ από το Σώμα της ΓΣ και του Διοικητικού και του Οικονομικού Απολογισμού, καθώς και την έγκριση ψηφίσματος το οποίο ανάμεσα στα άλλα προτάσσει :
• Τη συμμετοχή στην Πανελλαδική σύσκεψη σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στις 9-10/11 στην Αθήνα.
• Τη συμμετοχή και προετοιμασία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 20/11
• Τη συμπαράσταση σε όλους τους κλάδους που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και την αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές συναδέλφους του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας και στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών παρά τις τρομοκρατικές διώξεις.
• Την καταγγελία και καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων που συνηγορούν υπέρ της για την οικονομική – στρατιωτική – πολιτική στήριξη της χώρας μας στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, τη στήριξη του πολέμου στην Ουκρανία.
• Την απαίτηση να ανακληθούν τιμωρίες και ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν στους φαντάρους μας, οι οποίοι με παρρησία και τόλμη κατήγγειλαν δημόσια, φορώντας την τιμημένη στολή του Έλληνα στρατιώτη, τη γενοκτονία που συντελείται σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης και τον άδικο πόλεμο που διεξάγεται εναντίον του – Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!

In this article