Σε συνέδριο το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Ανακοίνωση


Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Την Τετάρτη 23/10/2024 και ώρα 8:00 μ.μ το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας προχωρά στο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του, που θα γίνει στα γραφεία του ( Ζωσιμάδων 4β – Ηγουμενίτσα ) με θέματα :
 Διοικητικός Απολογισμός
 Οικονομικός Απολογισμός
 Εκλογή εφορευτικής για τις επικείμενες αρχαιρεσίες του ΕΚΘ
 Προγραμματισμός δράσης

Τρία χρόνια πέρασαν από το προηγούμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο και ήταν χρόνια μέσα στα οποία η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ σε συνέχεια του «έργου» των προηγούμενων κυβερνήσεων ( ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κυβερνήσεις συνεργασίας ) οξύνθηκε ακόμη περισσότερο, επηρεάζοντας το σύνολο της ζωής του λαού και των εργαζομένων από όλους τους κλάδους. Ήταν όμως και μια 3ετία που σημαδεύτηκε από αγωνιστικές διεργασίες, από κινητοποιήσεις και απεργίες με μαζικότητα και παλμό, και εδώ στο Νομό μας, με πιο εμβληματική αυτή για το έγκλημα στα Τέμπη.

Το φετινό συνέδριο θα διεξαχθεί μέσα σε συνθήκες ακόμη μεγαλύτερης όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής, ακόμη μεγαλύτερης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και συνολικά του λαού, μέσα σε συνθήκες πολέμου. Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα και η αποστολή ελληνικών δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς γεννούν ανυπολόγιστους κινδύνους για τη χώρα και το λαό μας. Και σε μια περιοχή με λιμάνι, όπως η δική μας, πρέπει να μας προκαλεί προβληματισμό σε τι κινδύνους μπαίνει η περιοχή μας όταν αυτό αξιοποιείται – όπως και στο παρελθόν – ως ορμητήριο ευρωΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων.

Η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή και η ενεργός συμμετοχή της χώρας μας στους δύο πολέμους ( Ουκρανία και Μέση Ανατολή ) και μάλιστα σε ρόλο « σημαιοφόρου » των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τον κατώτατο μισθό ( θα υπολογίζεται με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, των νόμων των μνημονίων που όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του

ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν και εφάρμοσαν) και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ ), η ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της λειτουργίας κρίσιμων τομέων όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η ενέργεια, το νερό, οι μεταφορές, η κοινωνική ασφάλιση, οι υποδομές, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας για φυσικές καταστροφές, το υπέρογκο κόστος παραγωγής που αντιμετωπίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι καθώς και οι χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων που γίνονται όμως, ψηλές στο ράφι των σούπερ – μάρκετ μαζί με την έλλειψη προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, το φορολογικό «πετσόκομμα » των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που συνηγορούν στο ότι : τώρα είναι η ώρα του συντονισμού όλων των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία τους, η ώρα της κοινής δράσης με όλους εκείνους που βλέπουν να θυσιάζονται οι σύγχρονες
ανάγκες τους για τα κέρδη των λίγων. Η επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματά μας συνεχίζεται αμείωτη. Εμείς είμαστε συνεχώς οι χαμένοι ενώ ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων οι κερδισμένοι. Πλουτίζουν κλέβοντάς μας, μέσα από την ακρίβεια, από το χαμηλό εισόδημά μας, από το « κλαδευτήρι » που βάζουν στην κάλυψη των αναγκών μας σε υγεία, παιδεία, εργασία.

Κανείς μόνος του! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και την αγωνιστική μας συμπόρευση με ταξικό προσανατολισμό, με διεκδικήσεις που βάζουν στο επίκεντρο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
Η δύναμή μας βρίσκεται στην Οργάνωσή μας! Δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη φωνή στη δύναμή μας, συμμετέχοντας στις συλλογικές διαδικασίες και
αγωνιστικές διεργασίες.
Καλούμε κάθε αντιπρόσωπο του ΕΚΘ, κάθε συλλογικό φορέα εργαζομένων, κάθε εργαζόμενο και όλους εκείνους που δεν τα « φέρνουν βόλτα » και ανησυχούν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους, να δώσουν το παρόν στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, την Τετάρτη 23/10 και ώρα 8:00 μ.μ, στα γραφεία του ΕΚΘ, στην Ηγουμενίτσα.

In this article