Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα δημοσιεύματα για την επικείμενη συνεδρίαση του Π.Σ.

Ανακοίνωση

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και για να μη διαχέονται αβάσιμες πληροφορίες η Πρόεδρος του Σώματος κ. Σταυρούλα Μπραΐμη -Μπότση διευκρινίζει τα εξής:

1.Η διαδικασία έκδοσης της πρόσκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι πάντα η ίδια και δεν υπήρξε καμία απολύτως διαφοροποίηση και για τη συνεδρίαση της 17ης Οκτωβρίου.

2. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι επερωτήσεις για να περιληφθούν στην Ημερήσια Διάταξη, θα πρέπει να έχουν κατατεθεί τουλάχιστον οκτώ ημέρες πριν την ημερομηνία συνεδρίασης του Σώματος. Μέχρι σήμερα όλες οι επερωτήσεις που έχουν κατατεθεί, ακόμη και όσες ήταν εκτός αρμοδιότητας της Περιφέρειας, έχουν συζητηθεί. Ευνόητο είναι ότι σε επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθούν και οι εκκρεμείς επερωτήσεις.

3. Στη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου κατατέθηκαν δύο επερωτήσεις από την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών». Η πρώτη για το οδικό έργο της εισόδου Ηγουμενίτσας (με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου) και η δεύτερη για τις αναθέσεις (με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου). Και οι δύο ήταν οριακά εκπρόθεσμες, οι λόγοι όμως για τους οποίους δεν εντάχθηκαν στην Ημερήσια Διάταξη της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου ήταν ουσιαστικοί και συγκεκριμένα:

  • Για την είσοδο της Ηγουμενίτσας έχει γίνει ήδη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διαδικασία Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, ενώ όπως εξηγήθηκε στον επικεφαλής της παράταξης, υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία, για την οποία μπορεί να υπάρξει ενημέρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς την προϋπόθεση να περιλαμβάνεται στην Ημερήσια Διάταξη επερώτηση.
  • Για το ζήτημα των αναθέσεων η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει προς το παρόν, καθώς την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση στη Δικαιοσύνη.

4. Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου κατατέθηκε στη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου και επερώτηση της παράταξης «Ήπειρος ‘Ολον- Τόπος να ζεις» με θέμα τις απευθείας αναθέσεις.

5. Εκτός των όσων προαναφέρθηκαν δεν έχει κατατεθεί άλλη επερώτηση προς συζήτηση.

In this article