Σοβαρά προβλήματα απο την Cassandra στο βόρειο τμήμα της Θεσπρωτίας

καταστήματα στο Φιλιάτι υπέστησαν εισροή υδάτων, ενώ καταπτώσεις βράχων σημειώθηκαν στη Λωρίδα Σαγιάδας, κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες και στον δρόμο προς το Τελωνείο Μαυροματίου


Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε το βόρειο τμήμα της Θεσπρωτίας, κυρίως στον Δήμο Φιλιατών, από το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα της 4ης Οκτωβρίου.

Στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος, ενώ παρατηρήθηκαν διακοπές και στη σταθερή τηλεφωνία, δυσκολεύοντας την επικοινωνία σε πολλές περιοχές. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, εστάλη μήνυμα από το 112 προειδοποιώντας τους πολίτες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Πέντε καταστήματα στην κωμόπολη των Φιλιατών υπέστησαν εισροή υδάτων, ενώ καταπτώσεις βράχων σημειώθηκαν στη Λωρίδα Σαγιάδας, κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες, καθώς και στον δρόμο προς το Τελωνείο Μαυροματίου και στο Μαυρονέρι. Στην περιοχή της Δάφνης (Τζούμα), πτώσεις κλαδιών δέντρων προκάλεσαν παρεμβάσεις της πυροσβεστικής.

Στην είσοδο της πόλης των Φιλιατών, η βροχή παρέσυρε χώματα από τις εργασίες διαμόρφωσης κυκλικού κόμβου, κλείνοντας τον δρόμο με φερτά υλικά. Μηχανήματα της πολιτικής προστασίας εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για την απομάκρυνσή τους, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στη διασταύρωση της οδού Φιλιατών – Σαγιάδας με τον δρόμο προς το Πλαίσιο Φιλιατών.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου, και αργότερα σε ολόκληρη την περιοχή. Η πολιτική προστασία του Δήμου Φιλιατών, με τη συνδρομή της πυροσβεστικής, έχει αποκαταστήσει τη βατότητα σε όλους τους δρόμους.

In this article