1.011 Θεσπρωτοί λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια

Τι ανέφερε ο Περιφερειάρχης για το πρόγραμμα στην Ήπειρο

Τη νέα Προγραμματική περίοδο 2021-2027 συνεχίζεται το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, το πιο γνωστό ως ΤΕΒΑ. Επικεφαλής εταίρος είναι και πάλι η Περιφέρεια Ηπείρου.

Το ίδιο ίσχυε και για το προηγούμενο ΤΕΒΑ, με τη διαφορά ότι η Περιφέρεια είχε αναλάβει τις διαδικασίες για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, ενώ για την Π.Ε. Ιωαννίνων είχε εκχωρηθεί στο Δήμο Ιωαννιτών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανερχόταν σε 4,781 εκατομμύρια ευρώ που απορροφήθηκαν στο σύνολό τους.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη “το νέο ΤΕΒΑ, για τις τέσσερις πλέον Περιφερειακές Ενότητες- που είναι δεσμευτικό από το Υπουργείο- έχει προϋπολογισμό 11.638.346,47 €.

Με το νέο πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν αριθμητικά περί τους 8.815 ωφελούμενους σε όλη την Ήπειρο ( μέλη οικογενειών και μεμονωμένα άτομα) .

Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας 1011, στην Π.Ε. Ιωαννίνων οι ωφελούμενοι είναι 3072, στην Π.Ε. Άρτας 2842 και στην Π.Ε. Πρέβεζας 1890 

Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες προεργασίες και διαδικασίες και ήδη δημοσιεύτηκε η διακήρυξη με καταληκτική ημερομηνία προσφορών την 18η Οκτωβρίου 2024.

Προηγήθηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο συνεργασία με όλους τους Δήμους με τους οποίους καθορίστηκαν τα σημεία διανομής, έγινε κατάρτιση των πινάκων διανομής κ.α..

In this article

Join the Conversation