Σχο­λή Βυ­ζαν­τι­νής Μου­σι­κής απο την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς

Από 18 Ο­κτω­βρί­ου, στην Πα­ρα­μυ­θιά­ και στην Ηγου­με­νί­τσα, με την δω­ρε­άν πα­ρά­δο­ση μα­θη­μά­των


Η Ι­ε­ρά Μη­τρό­πο­λη Πα­ρα­μυ­θί­ας, Φι­λια­τών, Γη­ρο­με­ρί­ου και Πάρ­γης με ι­δι­αί­τε­ρη χα­ρά ε­νη­με­ρώ­νει τον ευ­σε­βή λα­ό της ό­τι, με την πα­τρι­κή μέ­ρι­μνα του Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του μας κ. Σε­ρα­πί­ω­νος, δη­μι­ουρ­γεί­ται Σχο­λή Βυ­ζαν­τι­νής Μου­σι­κής της Ι­ε­ράς Μη­τρο­πό­λε­ως, η ο­ποί­α θα λει­τουρ­γεί α­πό την Πα­ρα­σκευ­ή 18 Ο­κτω­βρί­ου 2024, στην Πα­ρα­μυ­θιά­ και στην Ηγου­με­νί­τσα, με την δω­ρε­άν πα­ρά­δο­ση μα­θη­μά­των.

Η δη­μι­ουρ­γί­α και η λει­τουρ­γί­α της Σχο­λής α­πο­σκο­πεί στη δι­δα­σκα­λί­α της πα­τρώ­ας εκ­κλη­σι­α­στι­κής βυ­ζαν­τι­νής μου­σι­κής και­ πα­ρα­δό­σε­ως, σε ό­λους ό­σοι ε­πι­θυ­μούν, α­νε­ξαρ­τή­τως η­λι­κί­ας, να έλ­θουν σε ε­πα­φή και να καλ­λι­ερ­γή­σουν την ψαλ­τι­κή τέ­χνη, να α­πο­κτή­σουν την εμ­πει­ρί­α ώστε να συμ­με­τά­σχουν σε βυ­ζαν­τι­νές χο­ρω­δί­ες, αλ­λά και να ε­παν­δρώ­σουν τα Α­να­λό­για των Ι­ε­ρών Να­ών της Μη­τρο­πό­λε­ώς μας, συμ­βάλ­λον­τας στην εξέ­λι­ξη της λει­τουρ­γι­κής ζω­ής της Εκ­κλη­σί­ας μας.

Κα­τό­πιν των α­νω­τέ­ρω, με ι­δι­αί­τε­ρη τι­μή πα­ρα­κα­λού­με όσους εν­δι­α­φέ­ρον­ται να συμ­με­τά­σχουν στη νέ­α αυ­τή ε­ξαι­ρε­τι­κά δη­μι­ουρ­γι­κή δρα­στη­ρι­ό­τη­τα της Ι­ε­ράς Μη­τρο­πό­λε­ώς μας, να ε­πι­κοι­νω­νή­σουν με τον υ­πεύ­θυ­νο Κα­θη­γη­τή της Σχο­λής κ. Χρήστο Πα­πα­δό­που­λο (τη­λέ­φω­νο ε­πι­κοι­νω­νί­ας: 6944 765957), προ­κει­μέ­νου να μά­θουν πε­ραι­τέ­ρω πλη­ρο­φο­ρί­ες και να εγ­γρα­φούν.

 

In this article