Στην ένστολη διαμαρτυρία της ΔΕΘ οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας

Τι διεκδικούν

Στην ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) βρέθηκε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας.
Οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας συμμετείχαν μαζικά, απαιτώντας την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης με τα αιτήματά τους για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αμοιβών.

Διεκδίκησαν την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας τους, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, νέο ειδικό μισθολόγιο, προσλήψεις προσωπικού και βελτιώσεις στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Η συμμετοχή τους ήταν δυναμική, στέλνοντας σαφή μηνύματα προς την πολιτική ηγεσία, ζητώντας άμεσες λύσεις σε καίρια ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την προστασία των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Οι Θεσπρωτοί αστυνομικοί, μαζί με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, προχώρησαν σε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και μάλιστα υπό βροχή, η οποία κατέληξε στο Διοικητήριο.

Εκεί, απέστειλαν υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό και τις αρμόδιες αρχές, απαιτώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι ένστολοι από τη Θεσπρωτία δήλωσαν ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και προειδοποίησαν πως θα συνεχίσουν να κινητοποιούνται μέχρι να διασφαλίσουν την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας τους και να λάβουν τις απαραίτητες αυξήσεις και επιδόματα, τονίζοντας πως τα δικαιώματά τους δεν μπορούν να αναβάλλονται επ’ αόριστον.

In this article