Παραμυθιά και Φιλιάτι στις περιοχές με κίνητρα για γιατρούς στο ΕΣΥ

Τα κίνητρα

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει κίνητρα για ορισμένες άγονες περιοχές και ορισμένες ειδικότητες γιατρών υπογράφηκε και αναμένεται άμεσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στην Ηπειρο περιλαμβάνονται 13 περιοχές μεταξύ των οποιων η Παραμυθιά και το Φιλιάτι

Σύμφωνα με το σχέδιο, το υπουργείο προκειμένου να κάνει ελκυστικό το ΕΣΥ, δίνει περισσότερα χρήματα σε γιατρούς επιβεβαιωμένα προβληματικών περιοχών. Η ρύθμιση για τις άγονες περιοχές και ειδικότητες εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει το ιατρικό προσωπικό στο δημόσιο σύστημα. Υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί ήδη η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν παράλληλη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η ευκαιρία να διενεργούν απογευματινές χειρουργικές επεμβάσεις. Ο στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι να μπορούν να έχουν επιπλέον εισόδημα και να μη γυρίζουν την πλάτη στα δημόσια νοσοκομεία.

Έτσι, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση:

  • Ιατροί/οδοντιάτροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’, θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 3.600€ μεικτά ετησίως και σε περιπτωση που ο ιατρος κατεχει μια απο τις 18 ειδικότητες, 7.200€.
  • Ιατροί/οδοντιάτροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Β’, θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 2.400€ μεικτά ετησίως και σε περίπτωση που ο ιατρός κατέχει μια απο τις 18 ειδικότητες 4.800€.

In this article