Τοπικά προϊόντα: Το θαυματουργό Τσάι του βουνού | Γράφει η Ιωάννα Κοτοπούλου

Τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Η βόλτες στα βουνά της Παραμυθιάς κατα τις αρχές των καλοκαιριών, πολλές φορές συνοδεύεται με την συλλογή ενός ιδιαίτερου βοτάνου.

Και δεν εννοούμε άλλο από το Θαυματουργό τσάι του βουνού.

Ένα βότανο με ευεργετική επίδραση το οποίο συνεισφέρει προληπτικά στην οστεοπόρωση, καθώς προστατεύει έναντι της απώλειας οστικής πυκνότητας ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη μηχανική αντοχή των οστών.

Το τσάι του βουνού έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού. Ιδού μερικά από αυτά:

Ενυδάτωση

Το τσάι είναι στην πραγματικότητα καθαρό νερό με υπέροχη γεύση και επίγευση. Σωστή ενυδάτωση σημαίνει δέρμα που λάμπει και καλή διάθεση. Αν μάλιστα το τσάι σου συνδυάζεται με την Ρεσβερατρόλη που προέρχεται από το σταφύλι και έχει επιστημονικά αποδεδειγμένες δράσεις βελτίωσης και προστασίας του δέρματος, θα δεις θαύματα!

Τόνωση

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το τσάι του βουνού, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και επιβραδύνουν τη γήρανση. Το τσάι έχει πολλά και αυτά από μόνα τους είναι αρκετά ως λόγος για να πίνεις τουλάχιστον 2-3 ποτήρια την ημέρα. Αν σου λείπει ενέργεια και τόνωση, η ιδανική μίξη γίνεται με το βότανο τσουκνίδα που προσδίδει διαρκή και θετική ενέργεια στον οργανισμό.

Αδυνάτισμα

Αποδεδειγμένα το τσάι (σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση) μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από περιττά κιλά. Είναι ένα ρόφημα με ελάχιστες (έως καθόλου) θερμίδες, το οποίο ενυδατώνει τον οργανισμό και τον βοηθάει να κάψει και να απομακρύνει ό,τι δεν χρειάζεται.

Μείωση του στρες

Το στρες μπορεί να έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας πλέον, όμως υπάρχουν πάντα τρόποι να το αποβάλει κανείς. Το τσάι έχει καθιερωθεί πολιτισμικά ως ένα τελετουργικό χαλάρωσης και ηρεμίας, ποιοτικού χρόνου με φίλους και παύσης από κάθε τι αγχωτικό. Εκμεταλλεύσου μισή ώρα μέσα στην ημέρα για να απολαύσεις μια κούπα παρέα με έναν φίλο, ένα βιβλίο, τη γάτα ή απλά κοιτώντας έξω από το παράθυρο.

Τώρα θα μοιραστώ μαζί την αγαπημένη συνταγή του Τσαγιού αυτού!!

ΤΣΑΙ ΜΕ ΜΈΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΈΛΑ

Υλικά

  •  1 μερίδα Για ένα άτομο( 1 φλιτζάνι )
  • 1 φακελάκι τσάι
  • 1-2 κ.γλ. μέλι
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1-2 ξυλάκια κανέλα
  • 1-2 κ.γλ. κονιάκ ή τσίπουρο ή ρακί(προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό μαζί με την κανέλα και μετά γεμίζουμε το φλιτζάνι. Έπειτα ρίχνουμε το φακελάκι του τσαγιού μας και το αφήνουμε 2-3 λεπτά. Σε περίπτωση που το θέλουμε πιο δυνατό το αφήνουμε μερικά λεπτά παραπάνω δηλ. 5-7 λεπτά. Βάζουμε το μέλι και τα 2 κ.γλ. του αλκοολούχου που διαθέτουμε στο σπίτι μας,προαιρετικά!! Απολαύστε το και εννοείται ενδείκνυται και για όλες τις Ιώσεις..

Enjoy your 🍵

ΥΣ. Μια φιλική συμβουλή. Κατά την συλλογή του τσαγιού, δεν εκριζώνουμε τα φυτά, αλλά τα κόβουμε προσεκτικά για να μην καταστρέψουμε την ιδιαίτερη αυτή χλωρίδα του τόπου.

Η Ιωάννα Κοτοπούλου είναι Health Coach – Πρωταθλήτρια Σωματικής Διάπλασης-Σύμβουλος διατροφής/ Personal Trainer 

In this article