Πλήθος πιστών στον ανακαινισμένο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Πόποβο Παραμυθιάς

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία στο Πόποβο Παραμυθιάς, που αναστηλώθηκε εκ θεμελίων με ιδιωτική πρωτοβουλία σε μια πολύ όμορφη και γραφική τοποθεσία, εόρτασε το διήμερο 19 και 20 Ιουλίου.

Ο εσωτερικός και ο εξωτερικός χώρος έχουν αναμορφωθεί και έχουν αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με την πρωτοβουλία του Ποποβίτη Γιώργου Καρζή και τη συμπαράσταση άλλων .

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ ανήμερα όρθρος και θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

Πάνω από 300 άτομα συμμετείχαν στον εσπερινό, όπου παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παραμυθιάς Αθανάσιος Ντάνης, ο προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Οικονόμου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκος Παπαγρηγορίου κ. ά.

Στο κήρυγμά του ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι “η φωνή πίστης του προφήτη Ηλία για την πίστη στο Χριστό, στην προ Χριστού εποχή φθάνει ελεγκτική και αφυπνιστική μέχρι εμάς και ακούγεται ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα. Ας ακουσθεί στα βάθη της ψυχής μας, ώστε να γίνει αφορμή να επιστρέψουμε στον Κύριο με μετάνοια και να μην αγνοούμε τον μόνο αληθινό Θεό, κάνοντας το τραγικό λάθος να στηριζόμαστε αποκλειστικά στις ανθρώπινες δυνάμεις”.

Στο τέλος παρατέθηκε τραπέζι σε όλους με σλάτες και νηστήσιμο φαγητό.

Ο προφήτης Ηλίας μέσα από τα βάθη των αιώνων μας καλεί να εργασθούμε να καταστήσωμε θησαυρό μας τον Θεό και έτσι θα γνωρίζουμε καθημερινά την απροσμάχητη προστασία Του.

 

In this article