Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις τοποθετήσεις στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δελτίο τύπου

Στο συμβούλιο της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024 η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετήθηκε ως ακολούθως στα θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ 21 ΣΤΟΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ:
Στο θέμα τοποθετηθήκαμε με παρόν. Τονίσαμε την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής για την μεγάλη καθυστέρηση στην διαδικασία σχετικά με την ενοικίαση των θέσεων στο ποτάμι. Η εν λόγω καθυστέρηση συνέβαλε στην όξυνση των αντεγκλήσεων και προστριβών. Σχετικά με την οριοθέτηση του τεμαχίου 21 πρέπει να γίνει για το σύνολο της έκτασης. Ενώ προτείναμε να γίνει αναλογική μείωση του τιμήματος για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται για πρώτη φορά αναλογικά με τον χρόνο έναρξής τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:
Στο θέμα ψηφίσαμε κατά. Σημειώσαμε ότι ο Δήμος με την σύμβαση που θα υπογράψει με τον επιχειρηματία δίνει στην κυριολεξία «γη και ύδωρ» καλύπτοντας του όλη την υλικοτεχνική υποδομή, δίνοντας τον χώρο, το προσωπικό του δήμου καθώς και την διαμονή, την διατροφή, την μεταφορά και τα εισιτήρια. Μιλάμε για μια κίνηση άκρατης ιδιωτικοποίησης του πολιτισμού με υποζύγιο τον δήμο και τις υπηρεσίες του και με «Δούρειο Ίππο» το ίδρυμα Κακογιάννη. Το κόστος, εκτός φυσικά από τα εισιτήρια που βαρύνουν τους θεατές, θα φτάσει σχεδόν τις 100.000€ (18.500€ ο δήμος τα υπόλοιπα από χορηγίες). Πρόκειται για έναν τρόπο προώθησης του πολιτισμού που δεν συνάδει με τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής, μιας περιοχής που έχει στενή σχέση με τον πολιτισμό, γεγονός που αποδεικνύεται από τους τόσους ενεργούς εκπολιτιστικούς συλλόγους, τις θεατρικές ομάδες κα. Αλήθεια πόσες εκδηλώσεις θα μπορέσει να παρακολουθήσει μια οικογένεια του Δήμου μας με βάση το κόστος των εισιτηρίων;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟ:
Ασφαλώς και ψηφίσαμε υπέρ τονίζοντας τον ρόλο της πρόληψης σε αντιδιαστολή με την δασοκτόνα πολιτική όλων των τελευταίων κυβερνήσεων. Των κυβερνήσεων που διέλυσαν τις δασικές υπηρεσίες, που έριξαν στα τάρταρα την χρηματοδότηση για την πρόληψη, που επιτρέπουν στους πυροσβέστες μας να οδηγούν απαρχαιωμένα οχήματα, που ρίχνουν όλο το βάρος στην ατομική ευθύνη με τα «φρέσκα» μέτρα περί «ακαθάριστων οικοπέδων» και «μελετών πυροπροστασίας». Και για να συνδέσουμε το θέμα αυτό με το προηγούμενο να αναφέρουμε ότι κάθε καλοκαίρι η πολιτική προστασία στις μέρες με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς απαγορεύει την κυκλοφορία στα δασικά οικοσυστήματα του νομού μας. Ένας τέτοιος είναι ο χώρος της κατασκήνωσης (εκεί που θα γίνει και το Φεστιβάλ). Ιδού λοιπόν η αντιπυρική πολιτική της κυβέρνησης. Αντί για ουσιαστικά μέτρα αντιπυρικής θωράκισης και πρόβλεψης. Αντί στις μέρες του καύσωνα οι δημότες να χαίρονται την δροσιά της φύσης και των δασών… θα πρέπει να κλείνονται στα σπίτια με φουλ τον κλιματισμό, αν υπάρχουν τα χρήματα για την κάλυψη των λογαριασμών ρεύματος….

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»:
Στο θέμα ψηφίσαμε υπέρ προτείνοντας να γίνει μια προσθήκη. Πιο συγκεκριμένα να εποπτεύει το πρόγραμμα μια 3μελής επιτροπή και να εξασφαλιστούν οδηγοί των οχημάτων που να μεταφέρουν της ομάδες.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΕΥ:
Στο θέμα ψηφίσαμε κατά τονίζοντας ότι μετατίθενται όλες οι αρμοδιότητες των νομικών προσώπων στον δήμο και παράλληλα μεταφέρονται όλα τα προβλήματα που αυτές είχαν καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΣΤΟ ΣΟΥΛΙ:
Ψηφίσαμε υπέρ τονίζοντας ότι καλοί είναι οι ανδριάντες όμως πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των χωριών του Δήμου μας για να μην μείνουν σε λίγο καιρό οι μόνο τα αγάλματα και το ηρωικό παρελθόν.

In this article

Join the Conversation