Την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών, κάνει το Μ-Λ ΚΚΕ Παραμυθιάς

Ανακοινωση

  • Ηχηρή και σταθερή αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής και των άλλων αστικών κομμάτων
  • Δεξιά πολιτική μετατόπιση, με άνοδο της ακροδεξιάς
  • Θετικό το εκλογικό αποτύπωμα του Μ-Λ ΚΚΕ στο Δήμο Σουλίου και στη Θεσπρωτία
  • Μονόδρομος ο ενωτικός, πανεργατικός, παλλαϊκός αγώνας

Οι ευρωεκλογές ήρθαν να επισφραγίσουν τη βαθιά κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το οικοδόμημα της ΕΕ, την βαθύτερη και εντονότερη από τη γέννησή του. Σε ένα διεθνές περιβάλλον μεγάλων αναδιατάξεων και με την οικονομική κρίση να δοκιμάζει δομικά το σύνολο της και να εγγυούνται και τα δύο, νέας περιπέτειες για τους λαούς της.

Η γενική άνοδος της Ακροδεξιάς, σε συνδυασμό με το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε ο Μακρόν στη Γαλλία και ο Σολτς, στη Γερμανία, κλονίζουν τον γαλλογερμανικού άξονα αλλά και την πολιτική που γεννάει τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή. Αυτή την πολιτική που -ελλείψει μιας πραγματικής Αριστεράς- την εκμεταλλεύεται σκανδαλωδώς η Ακροδεξιά.

Στην χώρα μας η πλατιά λαϊκή δυσαρέσκεια, αποτυπώθηκε στα πρωτοφανή για τη χώρα μας, επίπεδα της αποχής αλλά και στη μεγάλη αποδοκιμασία της κυβερνητικής παράταξης. Τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, με ταυτόχρονη την εκλογική καθίζηση της ΝΔ, αποτυπώνουν τη σταθερή χρεοκοπία των δυο αυτών κομμάτων που κυβέρνησαν ή «αντιπολιτεύτηκαν» με πολιτικές που δεν διαφοροποιήθηκαν, επί της ουσίας, με αυτήν της ΝΔ.
Τα χαμηλά ποσοστά του ΜέΡΑ25 και της Νέας Αριστεράς αποτυπώνουν την κρίση του χώρου και των δυνάμεων εκείνων που χρεώνονται την οδυνηρή διάψευση των λαϊκών προσδοκιών από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο των εκλογικών του ποσοστών εισπράττοντας ένα τμήμα της κοινωνικής αμφισβήτησης και διαμαρτυρίας με αριστερό πρόσημο. Πανηγυρίζεται μια άνοδος που, παραβλέπει τη μείωση σε απόλυτους αριθμούς κατά 34.000 ψήφους από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2023 για να ανατροφοδοτήσει τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες με την κοινοβουλευτική ισχυροποίηση δήθεν του ΚΚΕ και τη διάσπασης των εργατολαϊκών αγώνων.

Αρνητική εξέλιξη αποτελούν τα αυξημένα εκλογικά ποσοστά της Ελληνικής Λύσης αλλά και άλλων παρεμφερών μορφωμάτων της Ακροδεξιάς, που εκμεταλλεύονται τις ανησυχητικές εξελίξεις που σημειώνονται στην ελληνική κοινωνία, στην εξωτερική πολιτική και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μπροστά στο νέο σαρωτικό κύμα αντιλαϊκής επίθεσης που προετοιμάζεται από την κυβέρνηση ΝΔ, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ένα δρόμο έχουν. Να ορθώσουν το ανάστημά τους παραμερίζοντας τις σειρήνες της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού και να δυναμώσουν την πάλη τους για την απόκρουσή της.

Το Μ-Λ ΚΚΕ έδωσε μια σκληρή πολιτική μάχη προβάλλοντας το σύνολο της ιδεολογικοπολιτικής του γραμμής πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα, χωρίς εκπτώσεις και αμφισημίες στις θέσεις του.

Στο διάστημα αυτό, χάρις στο αγωνιστικό πνεύμα όλων των συντρόφων του κόμματος και της νεολαίας, των συναγωνιστών και φίλων, αντιμετωπίστηκαν οι δυσβάστακτες οικονομικές απαιτήσεις του εκλογικού αγώνα και τα εξοντωτικά παράβολα, αφού είναι γνωστό πως το Μ-Λ ΚΚΕ στηρίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις του, είναι αντίθετο και αρνείται την κρατική χρηματοδότηση.

Το εκλογικό αποτέλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ θεωρούμε ότι είναι θετικό σε συνθήκες μάλιστα δεξιάς μετατόπισης του πολιτικού σκηνικού και κατασυκοφάντησης των ιδεών της Αριστεράς. Με καταγεγραμμένο ταυτόχρονα σε αυτές τις ευρωεκλογές το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής που έχει σημειωθεί ποτέ, κατάφερε να αυξήσει κατά 60% περίπου τις ψήφους που πήρε πριν ένα χρόνο στις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη 2023.

Στη Θεσπρωτία μάλιστα το ποσοστό ήταν το υψηλότερο του κόμματος στη χώρα, προσεγγίζει το 1% σαν αποτέλεσμα της σταθερής, διαχρονικής αγωνιστικής παρουσίας και δράσης των συντρόφων μας σε όλα τα προβλήματα του τόπου και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Οι αγωνιστές, οι δημοκράτες και αριστεροί που μας στήριξαν και τους ευχαριστούμε γι αυτό, υποδήλωσαν με την ψήφο τους πως η ριζοσπαστική και μαχητική απάντηση στη λαίλαπα που μας περιζώνει και που πρεσβεύει το Μ-Λ ΚΚΕ, είναι η αναγκαιότητα των καιρών, ενάντια στους συμβιβασμούς του άλλων κομμάτων. Αξιοποιώντας όλες τις υποδείξεις που μας έγιναν, καταγράφοντας τις αδυναμίες και παραλείψεις μας στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, εργαζόμαστε για τη μάχη της επόμενης μέρας που έχουμε μπροστά μας. Παλεύουμε για μια πραγματική κομμουνιστική Αριστερά, για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος, για ένα δίκαιο κόσμο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας στήριξε και μας ψήφισε, τον κόσμο τον οποίον γνωρίσαμε, μιλήσαμε, ακούσαμε τις απόψεις και την κριτική του και να του υποσχεθούμε ότι θα ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξε και δεν θα μας ξαναδεί όπως κάποιους άλλους στις επόμενες εκλογές, αλλά καθημερινά δίπλα του στο δύσκολο αλλά μοναδικό δρόμο, του δρόμου του αγώνα.

In this article