Η ΕΝΩΣΗ μας, μετά την άρνηση των αρμοδίων υπουργών, να προβούν στις επιβαλλόμενες τροποποιήσεις του Δασικού νόμου, ώστε να μην ΔΗΜΕΥΤΕΙ η Αγροτική Περιουσία, επειδή χαρακτηρίζεται δάσος, αναστέλλει κάθε προσπάθεια της προς τους αυτούς.
Δηλώνει δε την βεβαιότητα για την ανατροπή του Δασικού νόμου από την Δικαιοσύνη.
Στον αγώνα μας αυτό ο μόνος βουλευτής που μας συμπαραστάθηκε ήταν βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Β. Γιογιάκα, στον οποίο αποστείλαμε της ακόλουθη επιστολή.
Κύριε Γιόγιακα
Αφού σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση σας στον αγώνα μας για την Απελευθέρωση της αγροτικής περιουσίας και για την κατάργηση της ΔΗΜΕΥΣΗ της, τις οποίες επιβάλλει ο Δασικός νόμος, σας γνωρίζουμε ότι απ΄ τη χθεσινή συνάντηση που είχαμε με το Γ.Γ. Δασών, στον οποίο μας παρέπεμψε και ο υπουργός κ. Αμυράς, διαπιστώσαμε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην έγκριση των Δασικών Χαρτών, χωρίς τις επιβαλλόμενες τροποποιήσεις του Δασικού Νόμου.
Στην απόφαση αυτή οδηγούν την Κυβέρνηση οι αρμόδιοι υπουργοί λόγω της Μηνμονιακής Υποχρέωσης, που επιβάλλει την κατακράτηση 80.000.000 ευρώ, από τις επιδοτήσεις του Κτηματολογίου, λογω μη εγκαίρου έγκριση των Δασικών Χαρτών, τη στιγμή που τα λάθη του Δασικού νόμου έχουν αποδεδειχθεί από την καταμέτρηση των ελληνικών δασών, που έχουν διεξαγάγει οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την οποία καταφαίνεται ότι τα ελληνικά δάση και οι πραγματικές δασικές εκτάσεις πλεονάζουν και συνεπώς επιβάλλεται η ανασύνταξη των δασικών χαρτών μετά από την επιβαλλόμενη τροποποίηση του δασικών νόμου, με την οποία θα εξαιρεθούν οι γεωργικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις από τις διατάξεις του, γεγονός που παρέχει στην κυβέρνησε το δικαίωμα να προσφύγει στο Ευρωδικαστήριο και να κερδίσει, όταν γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε στο Ευρωδικαστήρια εναντίον της κατακράτησης 754.000.000 ευρώ από την Ε.Ε. για το ζήτημα των βοσκήσιμων εκτάσεων ( βοσκότοπους) που ο δασικός νόμος χαρακτήριζε Δάσος και κέρδισε.
Σας καθιστούμε γνωστό, εάν νομίζετε ότι μπορεί να διασωθεί κάτι για τους αγρότες, ότι με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τους Δασωμένους ΑΓΡΟΥΣ δημιουργούνται τα ακόλουθα προβλήματα :
Η λέξη ΑΓΡΟΣ ερμηνεύονταν απ΄ τις δασικές υπηρεσίες ως αφορούσα μόνο τις πρώην καλλιεργούμενες εκτάσεις, χρειάστηκε δε να αλλάξει επανειλημμένα, με 4 νόμους, αυτή η διατύπωσή για να μην περιορίζεται μόνο στις γεωργικές εκτάσεις, αλλά για να περιλαμβάνει και τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, ενώ κατά την άποψη μας πρέπει να περιλαμβάνει και τις κτηνοτροφικές, διότι δεν είναι δίκαιο, ενώ έχουμε επιβάλει επί χρόνια την απαγόρευση για τον καθαρισμό των κτηνοτροφικών εκτάσεων, σήμερα που αναγνωρίζουμε τα λάθη της Διοίκηση, να τα διορθώνουμε μόνον για τις γεωργικές.
Είναι επομένως απαραίτητο, εάν νομίζετε ότι η απασχόληση σας θα έχει κάποιο αποτέλεσα, να ζητήσετε να διευκρινιστεί η λέξη ΑΓΡΟΣ με την αντικατάσταση της είτε με τη λέξη γεωργικές, είτε και με την συμπερίληψη κτηνοτροφικές ή χορτολιβαδικές εκτάσεις.
Σας επισημαίνουμε επίσης, ότι δια της ανωτέρω διατάξεως αναγνωρίζεται η ιδιοκτησία όσων ΑΓΡΩΝ Δασώθηκαν και επομένως , επ΄αυτών δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του Δασικού νόμου, παρά ταύτα όμως δια της τροπολογίας δεν επιτρέπεται η αλλαγή της χρήσης τους παρά μόνο για 30 στρέμματα, χωρίς λόγο και αιτία ! Ο περιορισμός της χρήσης αυτών των εκτάσεων στα 30 στρέμμα, αποτελεί απαλλοτρίωση και πρέπει να καταβληθούν αποζημιώσεις.
Φυσικά ο ΑΓΩΝΑΣ μας θα συνεχιστεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στο Ευρωδικαστήριο, του οποίου καταθέσαμε την απόφαση στον κ. Γ.Γ. Δασών, με τη οποία το Ελληνικό Κράτος κατέβαλε 5.5 δις δραχμές το 1993, επειδή χαρακτήρισε βοσκότοπό 150 στεμμάτων ως δασική έκταση και λογω αυτού του χαρακτηρισμού την κατέλαβε και την χρησιμοποίησε, επισημαίνοντας και στον Υπουργό κ. ΑΜΥΡΑ και στον Γ.Γ. Δασών, τις αποζημιώσεις που θα υποχρεωθεί να καταβάλλει το Δημόσιο, από τα λάθη του Δασικού Νόμου !
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος
Δημήτριος Κοτσώνης
Join the Conversation