Την Τετάρτη 26-1-2022 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας με παρόντα όλα τα μέλη,ήτοι: (Υφαντή Σπυρίδων,Νάτση Δημήτριο, Σεγγούνη Σοφία, Γκαμπρέλα Ερικέτη, Καπνίση Σουζάνα, Κοσιώρη Μαρίνα, Σταύρου Νικηφόρο) και αφού συζήτησε και εκφράστηκαν οι διαφορετικές απόψεις επί των εξελίξεων και των ιδιαίτερων θεμάτων, κατέληξε στα εξής:
1.Ψηφίστηκε η εισήγηση του Προέδρου σχετικά με τον κανονισμοί λειτουργίας του ΔΣ.
2.Ορίστηκαν εκπρόσωποι για τν Β΄κύκλο κινητικότητας για τους τρεις Δήμους και τα ΝΠΔΔ αυτών,ήτοι :Για τον Δήμο Ηγουμενίτσας η κα Γκαμπρέλα Ερικέτη,για τον Δήμο Σουλίου ο κ.Υφαντής Σπυρίδων και για τον Δήμο Φιλιατών η κα Καπνίση Σουζάνα.
3.Εγκρίθηκαν δυο νέες αιτήσεις εργαζομένων ως μέλη του Συλλόγου
4.Αποφασίστηκε η δημιουργία e-banking του συλλόγου για την εύρυθμη και ασφαλέστερη λειτουργία του
5. Έγινε αποδοχή του ποσού των εξόδων για τις δαπάνες από 01-11-2021 εως 31-12-2021
6. Σχετικά με τα είδη ατομικής προστασίας (ΜΑΠ και Γάλατα) από τους τρεις Δήμους ,ο μοναδικός Δήμος που έχει οφειλές παρελθόντων ετών προς τους εργαζόμενους είναι ο Δήμος Σουλίου. Δεν έχει αποδώσει αναδρομικά τα γάλατα στο προσωπικό, δεν έχει δώσει τα ΜΑΠ στις καθαρίστριες και στο υπόλοιπο προσωπικό, δεν έχει αποδώσει τα μισθολογικά κλιμάκια στους εργαζόμενους της 3Κ/2018 καθώς και τα εκτός έδρας σε εργαζόμενους.Αποφασίστηκε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σουλίου και καταγγελία της Δημοτικής Αρχής για την μη εφαρμογή της διαδικασίας χορήγησης των ανωτέρω ,για τον εμπαιγμό των εργαζομένων και την απαράδεκτη στάση της. Στο σημείο αυτό η στάση της Ανεξάρτητης κίνησης ήταν άφεση αμαρτιών προς τη Δημοτική Αρχή και ρίψη των ευθυνών σε υπαλλήλους του Δήμου Σουλίου.
7. Στο μείζον θέμα της ημερήσιας διάταξης ,με την μεγαλύτερη βαρύτητα σχετικά με εργασιακά προβλήματα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, επισημάναμε ότι το πόρισμα της επιτροπής που έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αποτέλεσμα βιβλιογραφίας, πιστής αντιγραφής πρακτικών που εφαρμόζουν άλλα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης που δεν έχει βασιστεί σε πραγματικά στοιχεία, όπως θα έπρεπε. Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην κατηγοριοποίηση και βαθμολόγηση ειδικοτήτων του πορίσματος της επιτροπής, στην σαλαμοποίηση των δικαιούχων που επιχειρεί η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο, στην κάθε περικοπή ή κατάργηση του επιδόματος που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση με την νέα ΚΥΑ και θα αποτελέσει μία ακόμη στυγνή και άμεση περικοπή μισθού, ενώ παράλληλα υποστηρίζουμε την ανάγκη διεκδίκησης αύξησης του επιδόματος και ένταξης και άλλων ειδικοτήτων στους δικαιούχους. Η κυβέρνηση βλέπει περικοπές που είναι αναγκαίες και βάσει του πορίσματος θα απαντέξει ειδικότητες. Οι ειδικότητες που θα απενταχθούν σύμφωνα με το πόρισμα είναι: σχολικές καθαρίστριες, καθαρίστριες εσωτερικών χώρων, οδηγοί, χειριστές, τεχνίτες και άλλες ειδικότητες που θα δουν το μισθό τους να μειώνεται ακόμη περισσότερο ή να περικόπτεται τελείως. Τέλος, προτείνουμε ότι ο κλάδος θα πρέπει να προετοιμαστεί και να οργανωθεί ο αγώνας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης, με την αντιμετώπιση της πανδημίας, τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και των αγαθών, την υπερφορολόγηση, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες. Να διεκδικήσουμε αύξηση του επιδόματος των ΒΑΕ σε όλους τους δικαιούχους και ένταξη νέων ειδικοτήτων, αυξήσεις στους μισθούς, μείωση της φορολογίας, μέτρα και μέσα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Join the Conversation