Παρόλο που η διοίκηση δεν έδωσε άδεια τη μέρα των εκλογών η συμμετοχή ήταν παραπλήσια με αυτή του 2019, γεγονός πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο.
Οι εκλογές έγιναν με απόλυτα νόμιμο και καθαρό τρόπο.
Τα αποτελέσματα όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα δεν είναι σημαντικά διαφορετικά με αυτά του 2019, γεγονός που σημαίνει ότι καμιά «αλλαγή δεν ξεκίνησε».
Χαιρετίζουμε κι ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας στήριξαν και στην κάλπη.
Ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/82 και το καταστατικό της ΕΛΜΕ καθορίζουν την κατανομή των εδρών στις παρατάξεις. Ο δικαστικός εκπρόσωπος που προφανώς γνωρίζει και τον παραπάνω νόμο και το καταστατικό της ΕΛΜΕ ολοκλήρωσε τη διαδικασία κατανέμοντας τις έδρες ως εξής:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΝΕΚ) 3
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 2
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΜΕ) 1
ΑΡΡΠΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) 1.
Η παράταξη ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (ΕΨ) πάντα γνώστης της νομοθεσίας και λάτρης της νομιμότητας αμφισβητεί την κατανομή και τη νομοθεσία, προφανώς επειδή για λίγο έχασε την τρίτη έδρα, πράγμα που «πονάει», αλλά τι να κάνουμε, δεν γίνεται να είμαστε επιλεκτικοί θιασώτες της νομιμότητας. Κατηγορεί ουσιαστικά τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΛΜΕ σαν ανέντιμο δηλαδή άτιμο (χαρακτηρισμός ηθικά απαράδεκτος κι ακόμα και ποινικά κολάσιμος που στοχεύει σε δολοφονία χαρακτήρα) κι ότι αλλοίωσε τα αποτελέσματα (εκ των υστέρων) επειδή ο φάκελος των εκλογών φυλάσσεται στο σπίτι του, αφού δεν υπάρχουν γραφεία της ΕΛΜΕ. Αποφεύγει φυσικά να αναφέρει που φυλάσσονταν οι αντίστοιχοι φάκελοι στις προηγούμενες εκλογές.
Την προεκλογική περίοδο όπου η εγγύτητα με τη διοίκηση προβάλλονταν σαν λόγος για υπερψήφιση του ΕΨ διαδέχτηκε το σήριαλ των email, οι απαράδεκτες και αβάσιμες κατηγορίες κατά συναδέλφων, με αποτέλεσμα η τοξικότητα (όρος που αρέσει στο ΕΨ) που διαχέεται να αυξάνει.
Επειδή η έδρα που διεκδικεί το ΕΨ είναι αυτή που κατέκτησε η Παρέμβαση θέλουμε να πούμε σε όλους τους τόνους ότι καρεκλοκένταυροι δεν είμαστε. Με τις μικρές δυνάμεις μας, με τα λάθη μας, με τις όποιες ανεπάρκειές μας, με έδρα στο ΔΣ αλλά και χωρίς έδρα, θα είμαστε πάντα δίπλα στους αγωνιζόμενους συναδέλφους, ως κάποιοι απ’ αυτούς. Δεν είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές ούτε κι επαγγελματίες αγωνιστές, δεν αγωνιζόμαστε στη θέση κανενός, ο καθένας έχει τη θέση του στον αγώνα.
Και η κυβέρνηση, που αρκετά μέλη του ΕΨ στηρίζουν παντοιοτρόπως, (όπως και οι προηγούμενες βεβαίως), μας προσφέρει πολλές αιτίες για αγώνα:
Ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση-διάλυση των δημόσιων σχολείων, στην ατομική αξιολόγηση-χειραγώγηση, στο αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη, στη άθλια διαχείριση της πανδημίας και τόσα άλλα που ταλανίζουν τη ζωή μας.
Join the Conversation