Συνάντηση στο Επιμελητήριο για τις δράσεις στον τουρισμό μέσω GET

Παρουσία φορέων του νομού

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι στις 24 & 25 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην πόλη της Ηγουμενίτσας η Διακρατική συνάντηση εταίρων του έργου GET, στο οποίο συμμετέχει και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, και η συνάντηση εργασίας εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων του Νομού στα πλαίσιά του.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εταίρων, από Ελλάδα και Αλβανία, για την αποτίμηση των υλοποιηθέντων ενεργειών και τον καθορισμό των επόμενων βημάτων του σχήματος στο έργο.

Στο πρώτο σκέλος της δεύτερης ημέρας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την Π.Ε Θεσπρωτίας, τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, τον Δήμο Ηγουμενίτσας, την Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, και το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που παρουσίασαν μαζί με τους εταίρους του έργου δράσεις διακρατικών και εθνικών προγραμμάτων που υλοποίησαν και θα υλοποιήσουν το επόμενο διάστημα, σχετικών με τον Τουρισμό.

Η παρουσίαση στόχευε, στην για πρώτη φορά, συγκέντρωση και προβολή ομοειδών δράσεων φορέων, στην εύρεση βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόστηκαν και στη διερεύνηση δυνατοτήτων κεφαλαιοποίησης των παραχθέντων εργαλείων και συνεργασίας μεταξύ των διάφορων έργων.

Στο δεύτερο σκέλος της δεύτερης ημέρας, παρουσία των Ελλήνων εταίρων του έργου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας όπου αντηλλάγησαν απόψεις και προτάσεις για την καλύτερη υλοποίηση του έργου GET με τη βοήθεια του Ηγούμενου της Ι.Μ Γηρομερίου Αρχιμανδρίτη Μεθόδιου, του κου Κ. Ρέβη εκπρόσωπο Συλλόγου Ξενοδόχων Θεσπρωτίας και Τουριστικού Πράκτορα και του Υπευθύνου του ΚΠΕ Φιλιατών κου Μ. Νικολάου.

Το έργο «GET» είναι ένα διακρατικό έργο (Interreg Greece – Albania, 2014-2020) με βασικό στόχο του την προώθηση της διασυνοριακής περιοχής ως μοναδικό πολιτιστικό & ιστορικό τουριστικό προορισμό με την αξιοποίηση του «παραδοσιακού αποθέματος», της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής, ώστε με την χρήση αυτών να επιτευχθεί η δημιουργία εισοδήματος, η διαφοροποίηση των τοπικού τουριστικού προϊόντος, η προσέγγιση ευρύτερων τουριστικών αγορών όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, και η βελτίωση της αναγνωρισιμότητας της περιοχής και του ενδιαφέροντος των επισκεπτών καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο GET επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

In this article

Join the Conversation