«Αλβανοί εξτρεμιστές κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανάρτησαν την αλβανική στη Θεσπρωτία»…
Αυτός ήταν ο τίτλος δημοσιεύματος του τελευταίου διημέρου σε διάφορα αθηναϊκά sites και διαδόθηκε ουκ ολίγο μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Η ίδια είδηση είχε απασχολήσει και πάλι το Νοέμβριο του 2018, όταν και τότε παντογνώστες της Αθήνας ήθελαν Αλβανούς εθνικιστές να κατεβάζουν την ελληνική σημαία και να αναρτούν την ελληνική σε χωριό της Θεσπρωτίας.
Τότε η παρέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Το συμβάν είχε εκτυλιχθεί στο Βασιλικό Κιάτου – άλλο Κορινθία άλλο Θεσπρωτία- και οι πρωταγωνιστές του συμβάντος είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί!
Τώρα έρχονται τα ellinikahoaxes.gr για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. (Τα «ellinikahoaxes.gr» είναι ο μοναδικός ελληνικός ιστότοπος κατά της παραπληροφόρησης και η μοναδική συντονισμένη προσπάθεια κατάρριψης αναληθών δημοσιευμάτων στο ελληνικό διαδίκτυο).
Μεταξύ των άλλων λοιπόν σημειώνουν: «Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, ένας εύκολος τρόπος για να κατασκευάσεις μια είδηση, είναι να πάρεις υλικό από παλιότερη είδηση, να αλλάξεις διάφορα στοιχεία της, όπως χρόνος, τόπος, ονόματα, κτλ, και να την “σερβίρεις” σαν νέα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το παραπάνω δημοσίευμα.
Το περιστατικό δεν έχει συμβεί τις τελευταίες μέρες στην Θεσπρωτία, αλλά το Νοέμβριο του 2018 στο χωριό “Βασιλικό” (Αρχαία Σικυώνα), στο Κιάτο Κορινθίας, από δύο νεαρούς, εκ των οποίων ο ένας κάτοικος του χωριού….. Εν κατακλείδι, η είδηση για υποστολή ελληνικής και έπαρση αλβανικής στη Θεσπρωτία δεν ευσταθεί και οι φωτογραφίες αφορούν περιστατικό που εκτυλίχθηκε το Νοέμβριο του 2018 στο χωριό Βασιλικό Κορινθίας.
Join the Conversation