Mε κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του ΤΕΠ. Οι δηλώσεις, τα κέρδη για την τοπική κοινωνία και οι κριτικές

Mε κάθε επισημότητα και με την παρουσία του Αν. Υπουργού Υγειας Παύλου Πολάκη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, τα εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Φιλιατών...

Mε κάθε επισημότητα και με την παρουσία του Αν. Υπουργού Υγειας Παύλου Πολάκη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, τα εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Φιλιατών που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα, ενός έργου 9,2 εκ. ευρώ.

Στην εκδήλωση εκτος απο τον Παύλο Πολάκη, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, οι βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Μ. Κάτσης- Β. Γιόγακας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας κ. Γ. Γιαννόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ Π. Νικολόπουλος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σπ. Δερδεμέζης, οι διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», οι δήμαρχοι των δήμων της Ηγουμενίτσας και εκπρόσωποι των άλλων τοπικών αρχών.

Πρόκειται, για ένα έργο που ξεκίνησε το 2000 και χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια για να εγκαινιαστεί σε λειτουργική κατάσταση, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Υγείας, της 6ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Διαχειριστικής Αρχής.

Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, το έργο είχε τελειώσει πρακτικά το 2013, είχε βανδαλιστεί, έγιναν οι απαραίτητες επισκευές που χρειαζόταν, ενώ ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η προμήθεια του εξοπλισμού, η αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου Φιλιατών προκειμένου να συμπεριλάβει το ΤΕΠ, η αξιοποίηση των ιατρών που εργαζόταν στα παλιά ιατρεία του ΙΚΑ και η μεταφορά εκεί του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Πολάκης τόνισε πως τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση κατέβαλε μια τεράστια προσπάθεια για να ισορροπήσει το σύστημα Υγείας που κατέρρεε και πως με σχεδιασμό, ο χώρος έχει ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό, αξιοποιώντας κάθε δυνατό πρόγραμμα η χρηματοδοτικό εργαλείο.

«Μετά τον Αύγουστο, που η χώρα βγαίνει από αυτόν τον 8ετή λαβύρινθο, είναι προφανές πως πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με προτεραιότητες, κατανομές χρηματοδοτήσεων, προγραμματισμό προλήψεων, θα συζητηθούν σε μία άλλη βάση από την κυβέρνηση συνολικά» τόνισε ο αν. υπουργός και σημειώνοντας πως «πρέπει να ενισχυθεί και ο χώρος της Παιδείας, γιατί αυτή τη διετία ενισχύθηκε ο τομέας της Υγείας με απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», «πρέπει να ενισχυθούν και άλλοι τομείς», επισήμανε πως «τώρα πάμε σε άλλο κανόνα προσλήψεων, 1 προς 1, αυτό δίνει άλλες δυνατότητες».

Με τα εγκαίνια του ΤΕΠ, ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκδηλώσεων «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου -Europe in my Region» που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη εισήγηση της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Εύης Παπανικολάου, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο θεσμός της καμπάνιας «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου», έχει στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες ορισμένες από τις δράσεις που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε ότι φέτος στην Περιφέρεια Ηπείρου, η καμπάνια ήταν αφιερωμένη στον τομέα της Υγείας, κάνοντας μια ανακεφαλαίωση των δράσεων που έγιναν και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, με καταληκτική τη σημερινή, των εγκαινίων του Τ.Ε.Π. Φιλιατών, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της προς όσους συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση τους.

Κάτσης – «Μια τομή για την Υγεία στη Θεσπρωτία»

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος θα έλεγα για την παρουσία όλων εδώ σήμερα, μα κυρίως επειδή ανοίγει και επίσημα το Τμήμα Eπειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας. Ένα έργο που ύστερα από 18 περίπου χρόνια παίρνει σάρκα και οστά, αφού πέρασε από 40 κύματα, και ενώ αλλάξανε πολλά στη χώρα. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για μια ιστορική μέρα, για τους πολίτες της Θεσπρωτίας και τον Ηπειρωτικό λαό και τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής εν γένει. Και επειδή η ιστορία δεν έχει ιδιοκτήτες θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί το πιστεύω βαθειά:

Τα έργα κοινής ωφέλειας δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση, κανέναν υπουργό, βουλευτή ή αιρετό, Τα έργα ανήκουν στον λαό, σε όλους τους πολίτες δλδ ανεξαιρέτως, που τα πληρώνουν από την τσέπη τους και εμείς οφείλουμε να σεβόμαστε και να αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ του ελληνικού λαού. Τα προβλήματα του έργου από το 2015 ήταν πολλά και πολυσύνθετα, όμως με πολιτική βούληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και πάρα πολύ δουλειά, που πιστέψτε με ήταν πολύ δύσκολο να συντονιστεί, φτάσαμε στα σημερινά εγκαίνια. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι που το παραδίδουμε λειτουργικό στους πολίτες.

Οι πολίτες της Θεσπρωτίας μαζί με τους εργαζόμενους είναι ο τελικός κριτής του όλου εγχειρήματος. Tο πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο για την περιοχή το είπανε οι προλαλήσαντες, θα πουν περισσότερα και οι επόμενοι από εμένα. Η μόνη διάσταση που θα ήθελα να βάλω είναι ότι η λειτουργία του ΤΕΠ είναι μια τομή για την Υγεία στη Θεσπρωτία και εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο που έχουμε τόσο κεντρικά όσο και τοπικά.

Πλέον υπάρχουν όλα τα θεσμικά εργαλεία και οι προβλέψεις ώστε σύντομα να έχουμε το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε πλήρη ανάπτυξη με την έλευση και του υπόλοιπου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και των προσλήψεων σε γιατρούς ειδικοτήτων ΤΕΠ. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι πριν ασχοληθώ από θέση ευθύνης με την πολιτική είχα υποτιμήσει την σημασία των προσώπων.

Η αλήθεια όμως είναι ότι παίζουν τεράστιο ρόλο: Για αυτό τον λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συντελεστές που χωρίς την βοήθειά τους και την προσωπική τους ενασχόληση δεν θα είχαμε αυτή την εξέλιξη: Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Παύλο Πολάκη, που μαζί με τον Αντρέα Ξανθό έχουν κάνει ένα τεράστιο έργο στην Υγεία με θεσμικές τομές, πρωτοπόρες πολιτικές και συγκρούσεις με συμφέροντα. Το δημόσιο σύστημα Υγείας στάθηκε στα πόδια του και έχει περάσει στην φάση της ανάπτυξης.

Τα αποτελέσματα του μεγάλου αγώνα του Υπουργείου έχουμε τη χαρά να τα βλέπουμε και στη Θεσπρωτία. Ευχαριστώ επίσης από καρδιάς τον Γιώργο Γιαννόπουλο, που τόσο ως διοικητής της 6ης Υπε όσο και από την θέση του ως ΓΓ του ΥΠ. Υγείας αποτέλεσε τον επιστημονικό εμπνευστή του όλου εγχειρήματος αλλά και σε καίρια σημεία σαν γαλλικό κλειδί ξεκλείδωνε όλα τα προβλήματα τη στιγμή που έπρεπε. Καταλυτικό ρόλο με καθοριστική συνδρομή και συνεργασία έπαιξε η Περιφέρεια Ηπείρου που στήριξε έμπρακτα την ολοκλήρωση του έργου, με συνδρομή σε πόρους, τεχνικές υπηρεσίες αλλά και με την δημοπράτηση του δρόμου για την πίσω είσοδο του ΤΕΠ.

Τους ευχαριστούμε από καρδίας γιατί με την στάση τους αποδεικνύουν ότι οι συνέργειες και η συνεννόηση στα μεγάλα θέματα είναι όχι μόνο ζητούμενο, αλλά φέρνει απτά αποτελέσματα. (Αλέκο, Θωμά ευχαριστούμε). Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά από καρδιάς και τα στελέχη της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, τον Τάκη τον Νικολόπουλο, {και τους υποδιοικητές Μίλτο τον Ζαμπάρα και τον κ. Κωστακιώτη } που σε συνεργασία με τον διοικητή του νοσοκομείου Σπύρο Δερδεμέζη και τον συντονιστή Σπύρο Αθανασίου, κατέβαλαν άοκνες προσπάθειες για αυτό το μεγάλο πρότζεκτ με εξαίρετη αποτελεσματικότητα.

Ευχαριστούμε και όλους και όλες τους εργαζόμενους στις δομές υγείας που παρά τις δυσκολίες βάλανε πλάτη και στήριξαν το εγχείρημα ψυχί τε και σώματι. Εύχομαι το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας να πετύχει τον ρόλο του και όλα δειχνουν ότι θα το κάνει , Να είναι αχρείαστο ! Και να σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα που θα την ατενίσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και τόλμη.».

Καχριμάνης –  «Εδώ τελειώνει η δική μας ευθύνη»
Στον  χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνη, αναφέρθηκε επιγραμματικά στις ενέργειες που έγιναν μετά την ανάληψη της ευθύνης του προγράμματος από την Κρατική Περιφέρεια, για την ολοκλήρωση των εργασιών και των διαδικασιών για την παράδοσή του προς χρήση στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

«Σήμερα– ανέφερε μεταξύ άλλων- εδώ τελειώνει η δική μας ευθύνη για το ΤΕΠ. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα (με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές) για να φθάσουμε σε αυτό το αίσιο τέλος. Περάσαμε κάποιες δυσκολίες κατά τη μετάβαση από την κρατική στην αιρετή Περιφέρεια. Τα λύσαμε όλα με τη συνεργασία. Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας απομένει άλλο ένα έργο ύψους 330.000 ευρώ, (για τη σύνδεση με την Εθνική Οδό), που ευελπιστούμε να κλείσει και αυτό».

Οι Κριτικές:

Κίνημα Αλλαγής: «Αφήστε τα εγκαίνια και τα επικοινωνιακά παιχνίδια»

Χαιρετίζουμε τα εγκαίνια για την μεταφορά του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας στο νέο κτίριο.  Θέλουμε όμως να ενημερώσουμε τους πολίτες πως το συγκεκριμένο κτίριο το οραματίστηκε , το σχεδίασε και το ενέταξε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το « παλαιό » , «βρώμικο », και « διεφθαρμένο »πολιτικό σύστημα για να λειτουργήσει ως Κέντρο Επειγόντων Ιατρικών Περιστατικών ( Κ.Ε.Ι.Π.). Νέα δομή που είχε ως σκοπό να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες μιας περιοχής με τουριστική ανάπτυξη και με αυξημένο,λόγω του λιμανιού, όγκο μεταφοράς , αλλά και να αναβαθμίσει, μαζί με τα υπάρχοντα Κ.Υ. και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών το επίπεδο παροχής υγείας στο Νομό. Δυστυχώς,όμως, αυτές οι προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας δεν εκπληρώνονται αφού δεν έχουμε ούτε λειτουργία ΤΕΠ αλλά την μετακίνηση του Κ.Υ. – Π.Ε.Δ.Υ 500 μέτρα μακριά από το κέντρο , χωρίς μάλιστα να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα πρόσβασης, και με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό,αφου με το υπάρχων μεταφερόμενο προσωπικό δεν καλύπτονται οι ανάγκες , και σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Δικαιολογεί η συγχώνευση των δομών υγείας της πόλης της Ηγουμενίτσας στο λεγόμενο ΤΕΠ τέτοια κινητοποίηση;

Τέτοια πανηγύρια; Προφανώς ναι ,γιατί είναι ενταγμένη στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής πολιτικής που αγνοεί ,αν δεν αδιαφορεί ,για τις ανάγκες και τις προσδοκίες του λαού.

‘‘Τέτοια βιασύνη που δεν άλλαξε ούτε τα ρούχα ο Μανωλιος και πανηγυρίζει φορώντας τα παλιά.’’ Δεν μπορούν , είναι φανερό ,να ξεπεράσουν την βαθειά τομή που έχει γίνει στο χώρο της Υγείας από τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά με την ίδρυση των ΚΥ, μιας δομής υγείας δημοσίου χαρακτήρα, που ήταν και παραμένει το αποκούμπι για τον απλό λαό ,για αυτό με δέος τα ξανα εγκαινιάζουν ,αλλά αυτό σημαίνει ,πρώτα και πάνω από όλα , αδυναμία να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και να υλοποιήσουν κάτι σύγχρονο και αναγκαίο. Εν κατακλείδι. Αφήστε τα εγκαίνια και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και σκύψτε σεμνά και ταπεινά πάνω από τον πόνο του κόσμου

Αν. Μπέζας: Εγκαίνια με «δανεικό» προσωπικό και με πρακτικές «βλέποντας και κάνοντας»
Ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας περιφέρονται ανά τη χώρα κόβοντας κορδέλες εγκαινίων σε δομές υγείας με «δανεικό» προσωπικό. Το ίδιο έγινε σήμερα και στην Ηγουμενίτσα.  Ωστόσο, αυτές οι πρακτικές του τύπου «βλέποντας και κάνοντας», δεν έχουν καμία σχέση με τη σωστή λειτουργία ενός δημόσιου συστήματος υγείας που προσφέρει αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες. Φαίνεται, όμως, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων.

Οι μεθοδεύσεις τους σε σχέση με το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι ο τομέας της Υγείας αποτελεί το εύκολο θύμα της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ταυτόχρονα εργαλείο για παραπλάνηση και λαϊκισμό.

Το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους, κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε, προκειμένου να λειτουργήσει ως μονάδα επείγουσας νοσοκομειακής φροντίδας και όχι για να μεταστεγαστούν οι υπάρχουσες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Με τη μεταφορά εκεί του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας και της Μονάδας του ΠΕΔΥ, μετέτρεψαν, σε αντίθεση με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, το χαρακτήρα και υποβάθμισαν την αποστολή του.

Λειτουργούν έτσι μία δομή που ονομάζεται ΤΕΠ χωρίς να είναι ΤΕΠ και φιλοξενεί υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας που δεν παρέχονται ολοκληρωμένες, προκειμένου να εγκαινιάσουν επιτέλους ένα έργο στη Θεσπρωτία, στην υλοποίηση του οποίου όμως η συνεισφορά τους ήταν σχεδόν μηδαμινή.
Το ΤΕΠ, (με τα δύο υποέργα κτίριο και εξοπλισμός), εντάχθηκε αρχικά στο ΠΕΠ Ηπείρου του Γ’ ΚΠΣ το 2003, μελέτες και αδειοδοτήσεις ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2005, η δημοπράτησή του έγινε το 2ο εξάμηνο του 2006 και λόγω των ενστάσεων ο ανάδοχος υπέγραψε σύμβαση και ξεκίνησε εργασίες το 2ο εξάμηνο του 2008.

Στα τέλη του 2010 τριπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός για το υποέργο του εξοπλισμού, το κτίριο ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2011 και το 2ο εξάμηνο του 2012 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού.Η λειτουργία του δήθεν ΤΕΠ Ηγουμενίτσας αποτελεί ταυτόχρονα χαρακτηριστικό παράδειγμα προχειρότητας και έλλειψης σχεδιασμού μιας κυβέρνησης που αποδεικνύεται παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί όχι μόνο τα μεγάλα εθνικά θέματα αλλά και τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους, όπως είναι το υποχρηματοδοτούμενο σήμερα Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Από την ημέρα που ξεκίνησε «κακήν- κακώς» η λειτουργία του, έχει απαξιωθεί πλήρως η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στη Θεσπρωτία. Παράλληλα, οι πολυδιαφημισμένες Τοπικές Ομάδες Υγείας, όπως η ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας, αποτελούν ένα θνησιγενές επινόημα κατασπατάλησης πολύτιμων ευρωπαϊκών πόρων, στο οποίο οι επιστήμονες υγείας έχουν γυρίσει την πλάτη.

Το ευτύχημα για τη χώρα είναι πως σε λίγους μήνες, οι πολίτες θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα απαλλαγής από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος και μιας νέας αφετηρίας για μια νέα αρχή».

Εργατικό Κέντρο:  «Ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξαπάτησης του Θεσπρωτικού λαού»

Καταγγέλλουμε την ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξαπάτησης του Θεσπρωτικού λαού από το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Ηπείρου που σε αγαστή συνεργασία εγκαινιάζουν νέες δομές Υγείας στην Ήπειρο «για την στήριξη της Δημόσιας Υγείας και την σταθεροποίηση του ΕΣΥ» όπως ψευδώς λένε.

Στα Γιάννενα εγκαινιάζουν τις ΤΟΜΥ που αποτελούν δομές κόφτες για την πρόσβαση του λαού στα νοσοκομεία και νέα κτίρια κουφάρια που προορίζονται για ανάπτυξη λειτουργιών που ενδιαφέρουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και στην Ηγουμενίτσα ένα ΤΕΠ που ΔΕΝ είναι ΤΕΠ αλλά μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας και των ιατρείων του ΠΕΔΥ.  Ότι κι αν εγκαινιάσει το Υπουργείο είναι προδιαγεγραμμένη η λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αυτό είναι που πρέπει να ενδιαφέρει τον Θεσπρωτικό λαό.

Ότι δηλαδή μετά την σταδιακή απόσυρση του κράτους από την χρηματοδότηση των νοσοκομείων και την μεταφορά του κόστους στα ασφαλιστικά ταμεία και τις τσέπες των ασθενών, επιταχύνεται η διαμόρφωση της αγοράς υγείας όπου το ΕΣΥ θα παράγει υπηρεσίες υγείας όχι για να τις διαθέτει στους ασθενείς που τις έχουν ανάγκη αλλά σε πελάτες που θα μπορούν να τις αγοράσουν. Και σε αυτό το πλαίσιο ο σώζων εαυτό σωθείτο. Ένα τέτοιο ΕΣΥ χρειάζεται χαμηλό κόστος για αυτό και επεκτείνονται οι συμβασιούχοι στην υγεία υπέρ εντατικοποιείται η δουλειά του μόνιμου προσωπικού και διαμορφώνεται μέσω της αντιδραστικής αξιολόγησης το πειθήνιο εκείνο υγειονομικό προσωπικό που θα πιέζεται να υλοποιήσει αυτόν το βάρβαρο αντιλαϊκό σχεδιασμό στην υγεία.

Ένα τέτοιο ΕΣΥ πρέπει να αποκλείει όσοι δεν έχουν να πληρώσουν, δουλειά που αναλαμβάνουν οι ΤΟΜΥ. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας κρατήσουν σκυφτούς, υποταγμένους για να εγκαταλείψουμε τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για αναπλήρωση όλων όσα χάσαμε στη διάρκεια της κρίσης. Γι’ αυτό προπαγανδίζει η κυβέρνηση καθημερινά τη «δίκαιη ανάπτυξη» μαζί με τα άλλα κόμματα που ψήφισαν τα 3 μνημόνια, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες, τα επιμελητήρια αλλά και τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ-ΓΣEΕ.

Επιδιώκουν να μας πείσουν ότι τη «μεταμνημονιακή εποχή», θα σταματήσει η αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση και θα επιστρέψουμε τάχα στην «κανονικότητα». Αποκρύβουν το γεγονός ότι ΔΕΝ θα καταργηθούν οι εκατοντάδες νόμοι που περιλαμβάνουν τα μνημόνια ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ μας περιμένουν και νέα βάσανα με τη μείωση του αφορολόγητου, τις περικοπές στις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις «αναδιαρθρώσεις» του δημόσιου τομέα, τις νέες περικοπές δηλαδή που μας ετοιμάζουν. Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών και η επιχειρηματική δράση στην υγεία. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του νοσοκομείου της πρωτοβάθμια υγεία. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

In this article

Join the Conversation