Ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα LIFE «Η επιστροφή του Aσπροπάρη», διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης στο θέατρο Καρκαμίσι την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 18:30, με θέμα. «Το πρόβλημα των δηλητηριασμένων δολωμάτων και ο άμεσος κίνδυνος εξαφάνισης του ασπροπάρη και των άλλων γυπών της Ελλάδας»
Εισήγηση 1η: Χαρητάκης Παπαϊωάννου, Βιολόγος/ ΕΟΕ: «Στοιχεία βιολογίας/ οικολογίας του ασπροπάρη. Απειλές και δηλητηριασμένα δολώματα. Οι δράσεις του προγράμματος LIFE». Διάρκεια: 35 λεπτά.
Εισήγηση 2η: Δημήτρης Βαβύλης, Βιολόγος- Χειριστής σκύλου ανίχνευσης Δηλητηριασμένων δολωμάτων/ ΕΟΕ: “Δηλητηριασμένα δολώματα στη φύση – Αναγνώριση και συλλογή με ασφάλεια». Διάρκεια 35 λεπτά.
Το όνομα του γένους προέρχεται από την ελληνική μυθολογία. Ο Νεόφρων (Neophron) και ο Αιγυπιός (Aegypius), υπήρξαν τα τραγικά πρόσωπα της ιστορίας μιας παράνομης ερωτικής σχέσης με τη μητέρα του πρώτου Τιμάνδρα και, της τελικής μεταμόρφωσης όλων σε πτηνά από τον Δία
Στην Ελλάδα απαντά το υποείδος N. p. percnopterus (Linnaeus, 1758).Αυτήν την στιγμή (2016) πια μετρά μόνο 5 ζευγάρια σε όλη την Ελλάδα.Ο Ασπροπάρης είναι είδος γύπα, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική του ονομασία είναι Neophron percnopterus και περιλαμβάνει 3 υποείδη.
Join the Conversation