Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Υποστρατήγου ο Σπύρος Μαρτίνης

Με το βαθμό του Υποστρατήγου αποστρατεύεται ο Σπύρος Μαρτίνης, μετά από σημερινή απόφαση του Ανώτατου Συμβούλιου της Αστυνομίας, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Δημήτριου...

Με το βαθμό του Υποστρατήγου αποστρατεύεται ο Σπύρος Μαρτίνης, μετά από σημερινή απόφαση του Ανώτατου Συμβούλιου της Αστυνομίας, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Δημήτριου Τσακνάκη και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Κωνσταντίνου Τσουβάλα και Εμμανουήλ Κατριαδάκη.

Οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, έκριναν ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του Παραμυθιώτη ανώτατου αξιωματικού μετά από μια λαμπρή σταδιοδρομία κυρίως στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.

Ως Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας, σύνδεσε το όνομα του με τις περισσότερες εξαρθρώσεις διακινητών Ναρκωτικών στην χώρα, αφού επι ήμερων η Θεσπρωτία βρέθηκε στην πρώτη θέση στην καταπολέμηση των ναρκωτικών.

O Παραμυθιώτης αξιωματικός της ΕΛΑΣ βρέθηκε στην Διεύθυνση της Αστυνομίας Κέρκυρας τον Ιούλιο του 2012 και τα 2 χρόνια που ακολούθησαν πραγματοποιήθηκε μια ολική αναμόρφωση της Α.Δ Κέρκυρας με επιδόσεις στις εξαρθρώσεις υποθέσεων εγκληματικών ομάδων, εμπόρων ναρκωτικών και λαθρομετανάστευσης που μνημονεύτηκαν κατά καιρούς από όλους. Η έλευση του πολύπειρου Σπύρου Μαρτίνη στην Κέρκυρα έδωσε άλλη διάσταση στην ΑΔ κυρίως σε θέματα καταπολέμησης ναρκωτικών. Ο Σπύρος Μαρτίνης έχει χαρακτηριστεί ως ο “Αξιωματικός των Επικίνδυνων Αποστολών” από την θητεία του στα χερσαία σύνορα με την Αλβανία.

Τον Απρίλιο του 2014 κρίθηκε προακτέος στο βαθμό του Ταξιάρχου, και τοποθετήθηκε ως περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας Ιονίων Νήσων.  Στις 20 Αυγούστου 2014 και μετά την κατάργηση της Περιφερειακής Δ/νσης Ασφαλείας Ιονίων, ο Σπύρος Μαρτίνης, ανελαβε χρέη Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Δ/ντη Ιονίων Νήσων. Στα σημαντικά, όπως αναγνωρίζουν και οι Κερκυραίοι, είναι η τέλεση των καθηκόντων του Σπύρου Μαρτίνη με ανθρωπιστικό τρόπο, προσφέροντας και κοινωνική πολιτική.

Ευχόμαστε στον Υποστράτηγο εα πλέον Σπύρο Μαρτίνη, καλή επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια.

 

Μήνυμα Σπύρου Μαρτίνη:

“Με συναίσθημα πληρότητας και ιδιαίτερη συγκίνηση αποχωρώ από την θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ιονίων Νήσων, στην οποία είχα την τιμή και ιδιαίτερη ευθύνη να υπηρετήσω την πατρίδα μου, ως τελευταίο σταθμό στην υπηρεσιακή μου πορεία στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο χρονικό διάστημα των τελευταίων τριών ετών περίπου, υπηρετώντας επίσης από την θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Κερκύρας και του Περιφερειακού Διευθυντή Ασφαλείας Ιονίων Νήσων, διέκρινα το ιδιαίτερο ήθος και επαγγελματισμό των αστυνομικών που υπηρετεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, στοιχεία τα οποία αποτελούν και την παρακαταθήκη διασφάλισης της ευνομίας και ασφάλειας των πολιτών των Ιονίων Νησιών. Παράλληλα αισθάνομαι και την ανάγκη να επισημάνω το ιδιαίτερο ήθος και εμπιστοσύνη με την οποία, οι πολίτες των νησιών του Ιονίου περιέβαλαν τόσο εμένα όσο και τους συναδέλφους μου, αποτελώντας και τον σταθερό μας σύμμαχο στην προσπάθεια που καταβάλουμε για την ευημερία του τόπου μας. θα ήταν παράλειψη μου, τέλος, να μην ευχαριστήσω, για την εξαιρετική συνεργασία, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Εκκλησιών, των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας, τοπικών φορέων και των ΜΜΕ.”

In this article

Join the Conversation