Στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου για έλεγχο, επιτροπή Ευρωβουλευτών στις 20 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της paramythia-online.gr, κλείδωσε σήμερα η ημερομηνία για την εξ αναβολής επίσκεψη για επιτόπιο έλεγχο στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Παραμυθιάς, της επιτροπής ευρωβουλευτών της κομισιόν. Έτσι...

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της paramythia-online.gr, κλείδωσε σήμερα η ημερομηνία για την εξ αναβολής επίσκεψη για επιτόπιο έλεγχο στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Παραμυθιάς, της επιτροπής ευρωβουλευτών της κομισιόν.

Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, οι ευρωβουλευτές θα βρεθούν στο Καρβουνάρι, ελέγχοντας τον πολύπαθο ΧΥΤΑ. Φυσικά η εικόνα που θα αντικρίσουν δεν έχει σχέση με αυτή που θα έβλεπαν αν πραγματοποιούταν το ταξίδι τον Μάιο όπου και είχε αρχικά αποφασιστεί, καθώς αφενός έχουν πραγματοποιηθεί από την περιφέρεια συμπληρωματικές εργασίες, αφετέρου απουσιάζουν από αυτή την εποχή οι βροχοπτώσεις που είχαν προκαλέσει τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η επιτροπή εκτος απο τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, θα βρεθεί και στους ΧΥΤΑ Γραμματικού, Κέρκυρας, Μεγαλόπολης και Ηγουμενίτσας, με τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου να ειναι και ο μοναδικος που λειτουργεί.

Υπενθυμίζουμε πως η πρώτη επίσκεψη είχε αναβληθεί μετά από πολλές πιέσεις που υπήρξαν από την Ελλάδα και κυρίως από το υπουργείο περιβάλλοντος, όπως είχε καταγγείλει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής καθώς και η επιτροπή αγώνα κατά του ΧΥΤΑ. Ο Ν. Χουντής με επιστολή του, που αποκάλυψε τότε η paramythia-online.gr, προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. M. Schulz, έκανε λόγω για χειρισμούς που πλήττουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο ενώ σημείωνε ότι, Περιφερειακές και Τοπικές Αρχές αλλά χιλιάδες κάτοικοι, προετοιμάζονταν και ανέμεναν την επίσκεψη η οποία έχει απασχολήσει και το  Ελληνικό Κοινοβούλιο σε σχετική συζήτηση και έχει παρουσιαστεί εκτενώς από τον Τύπο.

Σε αναμονή λοιπόν της επίσκεψης την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ελπίζοντας πως δεν θα υπάρξει δάκτυλος που θα προσπαθήσει να την ξανά αναβάλει.

In this article

Join the Conversation