Με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες. Τι λένε στην Αλβανία. Τι αποκάλυψε ο ιατροδικαστής για τους νεκρούς

Μια εβδομάδα μετά την παρουσία των δραπετών στην Γλυκή και το Σούλι, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει τις έρευνες η ΕΛΑΣ. Η δύναμη της αστυνομίας που επιχειρεί στα βουνά...

Μια εβδομάδα μετά την παρουσία των δραπετών στην Γλυκή και το Σούλι, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει τις έρευνες η ΕΛΑΣ. Η δύναμη της αστυνομίας που επιχειρεί στα βουνά της Παραμυθιάς αλλά και των Ιωαννίνων,  παραμένει στον αριθμό ρεκόρ (σχεδόν 1.000 άντρες) με την πεποίθηση για την μη διαφυγή των Μάριαν Κόλλα και Ιλίρ Κούπα, να παραμένει σταθερή. Επίκεντρο των ερευνών παραμένουν οι περιοχές από τα όρη της Παραμυθιάς μέχρι και σύνορα. Με ηλεκτρονικά μέσα και με την συνδρομή των σκύλων της Κ9, οργώνουν τόσο τα βουνά όσο και οικίες, σταβλικές εγκαταστάσεις και καλύβες.

Η Αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare πήρε συνέντευξη από τον Αμπτουλά Σινάν, αδελφό του Φλαμούρ Μουράτ Σινάν και θείου του Ερμίρ Σινάνι που σκοτώθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με την συνέντευξη, ο Μάριαν Κόλλα και τα άλλα τρία μέλη της ομάδας του, φέρεται να βρίσκονταν στην Αλβανία πριν από ένα μήνα με σκοπό την μετάβαση στο Κόσσοβο, αλλά από ότι φαίνεται άλλαξαν γνώμη και ξαναμπήκαν στην Ελλάδα. Το δημοσίευμα αυτό αντιμετωπίζει με επιφύλαξη η ΕΛΑΣ. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που εξυμνούν τους δραπέτες, αφού τους ξύπνησαν τα εθνικιστικά τους αισθήματα. Έτσι ο Κόλλα και η παρέα του εμφανίζονται σε διάφορα μέσα και φόρουμ της Αλβανίας ως ήρωες και φυσικά στο παιχνίδι μπήκε και η Τσαμουριά, μιάς και κάνουν λόγο για την παρουσία των δραπετών στην «αλησμόνητη» πατρίδα όπως αναφέρουν, και σημειώνοντας σε δημοσιεύματα, τους «απογόνους» τους στο Σούλι που βοήθησαν τους δραπέτες (αναφερόμενοι σε δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, στο όποιο μιλούσε για τετ-α-τετ ηλικιωμένης με τον Κόλλα)… Ό,τι να’ ναι δηλαδή…  

Όσον αφορά τους 2 της συμμορίας του Κόλλα, που έπεσαν νεκροί στην Αιτωλοακαρνανία, η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυψε πως δεχτήκαν περισσότερες από 20 σφαίρες από τους άντρες της αστυνομίας που τους είχαν περικυκλώσει στο Κρησφύγετο. Ο 25χρονος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Λίκα Εντισον και ο 45χρονος θείος του, Φλαμούρ Σινάνι Εντισον που ήταν ένας από τους κύριους οργανωτές της απόδρασης 11 αλλοδαπών κρατουμένων εγκλωβίστηκαν σε μαντρί από τους αστυνομικούς και τότε ξεκίνησε άγρια μάχη. Σύμφωνα με την αρχική ιατροδικαστική εξέταση οι κακοποιοί δέχτηκαν βολές πολλές φορές από απόσταση περίπου 30 έως 50 μέτρων από τα πυροβόλα όπλα των αστυνομικών που επέφεραν θανατηφόρα πλήγματα.

In this article

Join the Conversation