Βρέθηκε το μηχανάκι. Άκαρπη η έρευνα στην Λαμπανίτσα. Μάχη με τον χρόνο…

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μηχανάκι που είχε κλαπεί από την Γλυκή, βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά  (λιγο πριν τις 6 το απογευμα) σε δασική περιοχή κοντά στην Φροσύνη...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μηχανάκι που είχε κλαπεί από την Γλυκή, βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά  (λιγο πριν τις 6 το απογευμα) σε δασική περιοχή κοντά στην Φροσύνη Σουλίου. Αυτό είναι και το μοναδικό στοιχειό που έχει η ΕΛΑΣ στα χέρια της σχετικά με την πορεία που ακλούθησαν οι δραπέτες.

Εντωμεταξύ, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής η έρευνα της ΕΛΑΣ στην περιοχή της Λαμπανίτσας και στη Βερενίκη.  Εικάζεται πως οι 2 που εντόπισαν οι θερμικές κάμερες, ισως να μην αφορούν τους δραπέτες, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες υπάρχουν δεκάδες προσαγωγές Αλβανών που περνούν παράνομα τα σύνορα και έτσι ορισμένοι αναγκάζονται να περνούν από το συγκεκριμένο σημείο. Οι έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή θα συνεχιστούν, αφού η θέση που βρέθηκε το μηχανάκι, φανερώνει ως πιο πιθανή πορεία αυτή προς Λαμπανίτσα και Βερενίκη.

Και ενώ η έρευνα στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς συνεχίζεται, μάχη με το χρόνο δίνουν οι αστυνομικές δυνάμεις μήπως και τελικά καταφέρουν να βρουν νέα ίχνη που θα τους οδηγήσουν στη σύλληψη των Αλβανών δραπετών αφού όσο περνά ο χρόνος, οι ελπίδες για τον εντοπισμό τους, μειώνονται δραματικά.

Οι ελπίδες εναποτίθενται και πάλι στις θερμικές κάμερες, οι οποίες θα «πιάσουν δουλειά» σε λίγες ώρες. Μέχρι στιγμής οι Αλβανοί δραπέτες δεν έχουν χρησιμοποιήσει τα κινητά τηλέφωνα που κατέχουν ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται και η πιθανότητα να παρέχεται βοήθεια στους Αλβανούς και από τρίτους.

Τις έρευνες συνεχίζουν συντονίζουν ο επιθεωρητής Β. Ελλάδας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο επιθεωρητής Ηπείρου, ταξίαρχος Κώστας Τρομπούκης, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τι ανέφερε στο μεσημεριανό του δελτίο το ΜEGA σχετικά με την αναζήτηση των δραπετών

In this article

Join the Conversation