ΒΙΝΤΕΟ: Υπό κατάρρευση ο Βυζαντινός Ναός του Αγίου Δημητρίου στο Ζερβοχώρι

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν κάτοικοι, εκκλησιαστική επιτροπή και ο ιερέας του Βυζαντινού Ναού του Αγίου Δημητρίου στο Ζερβοχώρι Παραμυθιάς. Ο Ναός ο οποίος χρονολογείται στον 13ο Αιώνα...

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν κάτοικοι, εκκλησιαστική επιτροπή και ο ιερέας του Βυζαντινού Ναού του Αγίου Δημητρίου στο Ζερβοχώρι Παραμυθιάς. Ο Ναός ο οποίος χρονολογείται στον 13ο Αιώνα και που ανήκει στην λίστα με τα κορυφαία Βυζαντινά μνημεία της Ηπείρου, βρίσκεται υπό κατάρρευση και η ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις είναι επιτακτική.

Όπως μας αναφέρει ο εφημέριος του ναού, πατέρας Χρήστος Ζήκος, ο ναός έχει ενταχτεί σε πρόγραμμα ανακατασκευής από το υπουργείο Πολιτισμού με το ποσό που έχει εγκριθεί να ανέρχεται στις 300.000 ευρώ. Το πρόγραμμα όμως έχει παγώσει ένεκα της οικονομικής κρίσης.

Κάτοικοι και εκκλησιαστική επιτροπή κάνουν έκκληση σε Δήμο Περιφέρεια, φορείς και πιστούς, να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο ώστε αρχικά να αποφθεχθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης του Ναού, μέχρι να εκταμιευτεί η επιχορήγηση και να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάδειξης του. Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με τον ιερέα Χρήστο Ζήκο στο τηλέφωνο 6946479505. 

In this article

Join the Conversation